تاریخ انتشار: ۱۴۰۵/۰۵/۲۷ - ساعت ۱۰:۱۰ کدخبر: 106410 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

جهش درآمد گمرک جلفا؛ درآمد ۴.۲ همتی در چهار ماه

جهش درآمد گمرک جلفا

مدیرکل گمرک جلفا از افزایش ۹۰ درصدی درآمد این گمرک در چهار ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: درآمد حاصل از واردات قطعی از ۲.۲ همت در مدت مشابه سال گذشته به ۴.۲ همت رسیده است.

به گزارش آذرانجمن، علی بیسلم در نشست خبری با تشریح عملکرد چهار ماهه گمرک جلفا اظهار کرد: طی این مدت ۷۳ هزار تن کالا وارد گمرک جلفا شده که ارزش ریالی آن ۲۰۹ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به تغییرات ارزش واردات افزود: حجم واردات از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته، اما ارزش ریالی کالاهای وارداتی ۷۱ درصد افزایش داشته است. ارزش دلاری واردات نیز در این مدت ۲۱ درصد کاهش یافته است.

Advertise

مدیرکل گمرک جلفا همچنین از افزایش تعداد اظهارنامه‌های وارداتی خبر داد و گفت: در چهار ماه نخست امسال یک‌هزار و ۴۰۲ فقره اظهارنامه واردات ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد بیشتر است.

رشد صادرات از مرز جلفا

بیسلم در ادامه با اشاره به وضعیت صادرات گفت: در چهار ماهه نخست سال جاری ۷۸ هزار تن کالا از گمرک جلفا صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد افزایش وزنی داشته است.

وی ارزش دلاری صادرات را ۴۹ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: ارزش دلاری صادرات ۹ درصد و ارزش ریالی آن با رسیدن به ۷۲ هزار میلیارد تومان، ۹۷ درصد افزایش یافته است.

به گفته مدیرکل گمرک جلفا، تعداد اظهارنامه‌های صادراتی نیز به ۶۳۲ فقره رسیده که رشد ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

جهش ۲۰۳ درصدی ارزش صادرات عبوری

وی درباره صادرات عبوری از مرز جلفا توضیح داد: این بخش مربوط به کالاهایی است که از سایر گمرکات وارد شده و پس از عبور از محدوده جلفا از کشور خارج می‌شوند.

بیسلم گفت: در چهار ماهه نخست امسال ۲۴۷ هزار تن صادرات عبوری از جلفا ثبت شده که از نظر وزنی ۱۷ درصد رشد داشته و ارزش دلاری آن با افزایش ۲۰۳ درصدی به ۸۱۹ میلیون دلار رسیده است.

وی همچنین حجم صادرات به نخجوان را یک میلیون و ۷۹۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: این بخش نیز رشد ۳۱ درصدی وزنی و ۳۵ درصدی دلاری داشته است.

رشد ترانزیت در گمرک جلفا

مدیرکل گمرک جلفا با اشاره به آمار ترانزیت اظهار کرد: ترانزیت خارجی با مبدأ جلفا در چهار ماهه نخست امسال به ۲۰۹ هزار تن رسیده که ۳۱ درصد افزایش وزنی داشته است.

وی افزود: ترانزیت داخلی با مبدأ جلفا نیز ۱۱ هزار تن بوده و رشد ۷۶ درصدی را ثبت کرده است. ارزش دلاری این بخش ۲۵ میلیون دلار اعلام شده است.

بیسلم ادامه داد: ترانزیت خارجی با مقصد جلفا نیز با ۳۴ درصد افزایش به ۴۱۰ هزار تن رسیده است.

کاهش تردد مسافران در پی محدودیت مرزی

وی درباره وضعیت تردد مسافران از مرز جلفا گفت: به دلیل بسته بودن مرز، تردد مسافر کاهش قابل توجهی داشته است.

به گفته بیسلم، در شرایط فعلی تنها گروه‌هایی از جمله دانشجویان، کارداران سفارت و افراد دارای مأموریت امکان تردد دارند و میزان کاهش تردد در بخش‌های مختلف بین ۴۸ تا ۹۷ درصد بوده است.

افزایش پرونده‌های قضایی کشف‌شده توسط گمرک

مدیرکل گمرک جلفا با اشاره به عملکرد این مجموعه در حوزه مبارزه با تخلفات گفت: در چهار ماه نخست امسال هفت پرونده قضایی گمرکی توسط خود گمرک کشف و تشکیل شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک پرونده بوده است.

وی این میزان را معادل رشد ۶۰۰ درصدی دانست و افزود: همچنین ۱۵ پرونده قضایی غیرگمرکی که از سوی سایر دستگاه‌ها، تعزیرات حکومتی و مجموعه‌های مرتبط به گمرک ارجاع شده، تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش دارد.

ترخیص ۵۱ خودروی سواری و ۱۴۲ کشنده بدون کد ساتا

بیسلم در بخش دیگری از سخنان خود درباره ترخیص خودرو بدون کد ساتا اظهار کرد: در چهار ماهه نخست امسال ۵۱ دستگاه خودروی سواری و ۱۴۲ دستگاه کشنده بدون کد ساتا ترخیص شده است.

وی با اشاره به آمار کشنده‌های اظهارشده از اسفند ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ گفت: در این بازه زمانی ۱۰ هزار و ۴۳ دستگاه کشنده اظهار شده، ۲۰۶ دستگاه اظهار نشده و ۹ هزار و ۹۳۸ دستگاه نیز ترخیص شده است.

ترخیص کالاهای اساسی از گمرک جلفا

مدیرکل گمرک جلفا همچنین از ترخیص مقادیری از کالاهای اساسی از طریق گمرک و منطقه آزاد خبر داد و گفت: برنج، حبوبات، کنجاله سویا، کود شیمیایی، لاستیک و انواع دانه‌های روغنی از جمله کالاهای ترخیص‌شده در این مدت بوده‌اند.

بر اساس اعلام وی، بیش از چهار میلیون و ۴۲۵ هزار تن برنج، سه میلیون و ۸۰۹ هزار تن حبوبات، دو هزار و ۲۵۰ تن کنجاله سویا، یک‌هزار و ۴۷۱ هزار تن کود شیمیایی و یک‌هزار و ۴۵۵ هزار تن لاستیک ترخیص شده است.

وی میزان ترخیص انواع دانه‌های روغنی را نیز ۸۷۷ هزار تن اعلام کرد.

گمرک به دنبال کاهش هزینه تولیدکنندگان

بیسلم استفاده از انبارهای اختصاصی واحدهای تولیدی را یکی از مهم‌ترین تسهیلات گمرکی عنوان کرد و گفت: با استفاده از این ظرفیت، مواد اولیه به جای تخلیه در گمرک، با مجوز مدیر گمرک محل مستقیماً به انبار اختصاصی واحد تولیدی منتقل می‌شود.

وی فعالیت ۲۴ ساعته مرزها و استقرار دفاتر گمرکی در شهرک‌های صنعتی از جمله شهرک صنعتی سلیمی را از دیگر اقدامات برای تسهیل تجارت و کاهش هزینه‌های فعالان اقتصادی برشمرد.

مدیرکل گمرک جلفا همچنین درباره مسیرهای سه‌گانه گمرکی توضیح داد: در مسیر سبز، کالا بدون ارزیابی و کارشناسی در مبدأ به مرز منتقل شده و در یک مرحله کنترل می‌شود. در مسیر زرد، کنترل‌ها به صورت اسنادی و الکترونیکی انجام می‌شود و در مسیر قرمز، تمامی مراحل ارزیابی، کارشناسی و تشریفات گمرکی صورت می‌گیرد.

خودرو بدون مجوزهای قانونی ترخیص نمی‌شود

بیسلم درباره ضوابط ترخیص خودرو در منطقه آزاد ارس گفت: خودروهای جانبازان، خودروهای ایرانیان مقیم خارج، خودروهای نو و مستعمل، کشنده‌ها و برخی ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی در چارچوب مقررات امکان ترخیص یا ورود موقت دارند.

وی تأکید کرد: واردات خودرو به صورت عمومی بدون ثبت سفارش امکان‌پذیر نیست و متقاضی باید مجوزهای قانونی لازم را دریافت کند.

مدیرکل گمرک جلفا درباره ارزش‌گذاری خودرو نیز گفت: خودرو مشمول فرآیند خاص ارزش‌گذاری است و باید شناسه ارزش داشته باشد. ارزش خودرو در کمیته مربوطه و بر اساس اطلاعات کشور سازنده، منابع اطلاعاتی و قیمت واقعی معامله بررسی و تعیین می‌شود.

وی افزود: قیمت بازار با ارزش گمرکی خودرو تفاوت دارد و ارزش گمرکی بر مبنای ارزش کالا در مبدأ و مطابق مقررات محاسبه می‌شود.

بیسلم دریافت مجوز سازمان ملی استاندارد و تأیید سازمان حفاظت محیط زیست را نیز از الزامات ترخیص خودرو اعلام کرد.

سقف ارزش خودروهای وارداتی جانبازان اعلام شد

وی درباره واردات خودرو توسط جانبازان گفت: جانبازان بالای ۷۰ درصد می‌توانند خودرو تا سقف ۳۰ هزار یورو و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد نیز خودرو تا سقف ۲۵ هزار یورو ترخیص کنند.

به گفته بیسلم، جانبازان برای این نوع واردات نیازی به کارت بازرگانی ندارند.

وی همچنین درباره سود بازرگانی خودروهای نو اظهار کرد: سود بازرگانی خودروهای بنزینی تا هزار و ۵۰۰ سی‌سی ۲۰ درصد تعیین شده است. این رقم برای خودروهای با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی‌سی ۱۳۰ درصد و برای خودروهای ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی‌سی ۱۴۱ درصد است.

بیسلم سود بازرگانی خودروهای بنزینی ـ هیبریدی را ۱۵ درصد و خودروهای برقی را چهار درصد اعلام کرد.

وی افزود: سود مربوط به کامیون‌های کشنده نیز هفت درصد است که شامل چهار درصد حقوق پایه و سه درصد حقوق بازرگانی می‌شود.

ظرفیت ۳۲ هکتاری گمرک جلفا

مدیرکل گمرک جلفا در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های گمرکی آذربایجان شرقی گفت: این استان دارای چهار اداره‌کل گمرک و دو مرز رسمی است و مرز کلاله نیز با تدابیر انجام‌شده به‌زودی وارد مرحله بهره‌برداری خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت فیزیکی گمرک جلفا اظهار کرد: این گمرک ۳۲ هکتار فضا در اختیار دارد که ظرفیت قابل توجهی برای توسعه فعالیت‌های تجاری و گمرکی منطقه محسوب می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *