گروه اجتماعی آذرانجمن؛ امروز روزی است که به افراد دارای معلولیت اختصاص دارد، روزی که ما باید با یادآوری اراده قویاشان در برابر مشکلات زندگی به آنها احترام بگذاریم و از تلاشها و قدرتهایشان تقدیر کنیم.
این افراد با تمام قدرت و اراده خود، هر روز با چالشهای زندگی مبارزه میکنند و باز هم با صبر بر هر رنجی بر هدفهایشان پایبند میمانند و در راستای تحقق آرزوهایشان برای داشتن زندگی راحتتر چه از لحاظ احساسی و عاطفی و چه از لحاظ مادی و معنوی در جامعه تلاش میکنند.
به گزارش آذرانجمن؛ رقیه زارعی، صاحب امتیار موسسه خیریه سایبان بهار زندگی، در گفتگو با آذرانجمن در خصوص اهمیت روز معلولین عنوان میکند: این روز یک رویداد جهانی است و هدف از وجود چنین روزی این است تا توجه تمام انسانهای روی زمین به سمت معلولین و مشکلات زندگی آنها با داشتن معلولیت، نیازهای این افراد، تواناییهای خاص این قشر و لزوم حمایت از آنان به عنوان یک انسان جلب شود. در این روز یک پیام واحد به کل دنیا مخابره میشود.
وی در خصوص مشکلات و موانع جامعه معلولین میگوید: مشکلات جوامع معلولین تقریبا عین مشکلات تمام افراد جامعه است، ولی با این تفاوت که در همه مسائل مشابه شرایط معلولیت و محدودیتهای جسمی نیز به موضوع اضافه میشود و پیچیدگی های خاص خود را داراست.
وی ادامه میدهد: مثلا اگر از تحصیل شروع کنیم، یک کودک معلول به فضای آموزشی، وسایل کمک آموزشی، نوشت افزار و غیره همانند سایر کودکان نیاز دارد، ولی محیط مناسب، تردد متناسب با توان جسمی، منشی مخصوص معلولین و نظایر آن از اساسی ترین موضوعات است که تنها در فضای محیطی و آموزشی خاص صورت بگیرد و حالا شما این عوامل شکل گرفته را تعمیم دهید به درمان، ورزش، تفریح، استخدام و….
وی با بیان اینکه همراهیهای مدیریت شهری چندان مطلوب شرایط معلولین نبوده، بیان میکند: البته شایان ذکر است که شورای ششم بسیار بهتر از دوره های قبل به معلولین و مشکلات آنها اهتمام ورزیده، اما در هیچ یک از مدیریت های شهری و تصمیمگیریهایشان بخصوص در زمان های اجرای برنامه های جدید عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و… شاهد در نظر گرفتن شرایط معلولین و یا حتی مشاوره با جوامع معلولین نبوده است.
وی در خصوص ایمن سازی معابر اضافه میکند: مناسب سازی معابر متناسب با کوچکترین و یا شدید ترین نوع معلولیت در شهر بصورت آشکارا نشان از اجرایی نشدن آن دارد و بسیاری از پروژه های اجرا شده با وجود ضروریت رعایت دستورالعملهای استاندارد مناسب سازی برای افراد دارای معلولیت، متاسفانه در حین اجرای پروژه ها توسط برخی صلایق یا مسلحت اندیشی های پیمانکاران و یا مدیران سر پروژه تغییر پیدا میکند و عملا با نقائصی همراه میشود که تا زمانی که فرهنگ شهرسازی با در نظر گرفتن زندگی افراد دارای معلولیت در این شهر برای افرادی همانند مسئولین سر پروژه جا نیافتند، جای کار بسیاری وجود دارد.
وی خاطرنشان میکند: در دو سال اخیر و با حضور برخی کارشناسان متخصص در بدنه شهرداری، ارتباط و مشاوره خوبی در برخی موارد و پروژه ها صورت گرفته ولی مدتی است که این ارتباط نیز رو به ضعف گراییده است.
وی در خصوص بحث ۳ درصدی استخدام از جامعه معلولین در ارگان ها و مراکز دولتی میگوید: در بحث رعایت قانون استخدام و سهمیه استخدام ۳ درصدی بی تعارف باید بگویم دولت کارنامه قابل قبولی نداشته است و هرکسی را که امید بر داشتن کاری متناسب با شرایط معلولیت او داشته را مسئولین استانی پس زده و بجای آن با بی شرمی سرراست گفته که چرا شما؟ افراد سالم را استخدام میکنم تا کارم را راه بیندازد.
انتهای پیام/