تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۹/۱۳ - ساعت ۱۱:۱۸ کدخبر: 90155 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر لزوم پرهیز از سیاسی‌کاری در موضوع احیای دریاچه ارومیه

استاندار آذربایجان‌غربی، در سخنانی در پنجمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با تأکید بر اینکه «حق دریاچه ارومیه است که در محافل علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد، نه عرصه‌های سیاسی و منازعات قومی و قبیله‌ای.

به گزارش آذرانجمن، رضا رحمانی، استاندار آذربایجان‌غربی، در سخنانی در پنجمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با تأکید بر اینکه «حق دریاچه ارومیه است که در محافل علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد، نه عرصه‌های سیاسی و منازعات قومی و قبیله‌ای»، گفت: برگزاری چنین همایش‌هایی تنها برای ارائه مقالات نیست، بلکه باید خروجی آنها در میدان عمل اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم و شخص رئیس‌جمهور احیای دریاچه ارومیه را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خود تعریف کرده‌اند، افزود: رئیس ستاد احیا، معاون اول رئیس‌جمهور است و من نیز مسئولیت دبیرخانه استانی را برعهده دارم؛ البته حتی بدون مسئولیت رسمی نیز نسبت به وضعیت دریاچه حساس بودیم.

Advertise

استاندار با بیان اینکه رئیس‌جمهور طی دو نوبت از دریاچه بازدید کرده و جلسات ستاد احیا به‌صورت منظم برگزار می‌شود، به سابقه برنامه‌های احیایی اشاره کرد و گفت: خشکی دریاچه از اوایل دهه هفتاد آغاز شده و دولت‌های مختلف با وجود برخی اقدام‌ها، همیشه به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند. تاکنون ۲۹ مصوبه برای احیای دریاچه داشته‌ایم که برخی نیز در دولت‌های گذشته لغو شده‌اند.

رحمانی درباره اقدامات اخیر دولت پزشکیان اظهار داشت: در سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان‌غربی چندین پروژه و تفاهم‌نامه رونمایی شد که در حال پیگیری اجرای آنها هستیم. یکی از این تفاهم‌نامه‌ها قرارداد مشترک با دانشگاه‌های ارومیه و تبریز است و همایش امروز از دستاوردهای همان همکاری‌ها به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه استان‌های آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی بیشترین اثر را از خشکی دریاچه خواهند دید، از محافل علمی این دو استان خواست راهکارهای عملی برای احیا ارائه کنند. او افزود: مقالات علمی باید به اقدام تبدیل شود؛ به همین دلیل دست یاری به سوی دانشگاه‌ها دراز کرده‌ایم.

استاندار یکی از چالش‌های اساسی احیا را موضوع آب ورودی به دریاچه دانست و گفت: وضعیت مصرف آب در کشور، به‌ویژه در کشاورزی، نگران‌کننده است. حضور فائو در این پروژه اهمیت دارد، اما انتظار ما از این سازمان فقط کمک مالی نیست؛ بلکه باید در حوزه آموزش، مدیریت مصرف و جایگزینی مشاغل مشارکت کند.

رحمانی با بیان اینکه احیا تنها محدود به آب‌رسانی نیست، تصریح کرد: زندگی مردم اطراف دریاچه به اشتغال وابسته است و تلاش می‌کنیم جایگزین‌های مناسب تعریف کنیم. تاکنون ۱۰ هزار حکم قضایی در حوزه تخلفات آبی اجرا شده و در سال‌های آینده نیز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به کاهش ۵۲ درصدی بارندگی در سه ماهه پاییز امسال گفت: امیدواریم بارش‌های زمستان تا حدی جبران‌کننده باشد و با اجرای اقدامات ترکیبی، بتوانیم به نتایج مطلوب برسیم.

استاندار در پایان نقش اساتید دانشگاه را در احیای دریاچه و کاهش مصرف آب ویژه دانست و گفت: مردم به جامعه علمی اعتماد دارند؛ بنابراین اساتید باید در خط مقدم موضوع دریاچه باشند. برای عبور از این وضعیت، نیازمند یک نهضت جدی برای کاهش مصرف آب و توقف توسعه باغات هستیم.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *