به گزارش آذرانجمن، محمدنقی هنربر؛ رئیس بازرگانی اداره کل صمت استان امروز در دومین جلسه میز تجاری گرجستان در اتاق تبریز که با حضور نمایندگانی از بخش دولتی و خصوصی با هدف بررسی شرایط فعلی تجارت با گرجستان و برنامهریزی جهت افزایش مبادلات تجاری با این کشور تشکیل شد، آماری در خصوص میزان تجارت استان با کشور گرجستان ارائه داد و اظهار کرد: در 10 ماهه اول سال 1403، میزان صادرات استان ما به این کشور 188 میلیون دلار و میزان واردات از این کشور 134 میلیون دلار بوده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 40 درصد میزان صادرات کشور به گرجستان از استان ما صورت میگیرد و فولاد بیشترین میزان را در بین محصولات صادراتی دارد.
هنربر، با اشاره به اعمال محدودیت در واردات قیر و فولاد از ایران به گرجستان توسط این کشور افزود: از ابتدای سال جاری میزان صادرات قیر استان ما به این کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته که هیچ صادرات قیری صورت نگرفته بود، افزایش یافته است و این امر نشان میدهد، محدودیتهای موجود تا حدودی برطرف شده است.
رحیم روایی؛ نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی ضمن انتقاد از سیستم متمرکز در ایران گفت: بیشتر مسائلی که در میزهای تجاری مطرح میشود، در سطح ملی بوده و به دلیل متمرکز بودن سیستم اداری کشور، عملا کاری از استانها ساخته نیست.
وی با بیان اینکه عمده تجارت ایران با کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و پاکستان است، گفت: بزرگترین رقیب تجاری ایران در منطقه، کشور ترکیه است، که هم از نظر میزان صادرات و هم GDPافزایش چشمگیری داشته است، در حالی که این آمار در ایران نسبت به سالهای قبل رشد چندانی نداشته است.
روایی تاکید کرد: آذربایجانشرقی در زمینه لوازم خانگی دارای پتانسیل ویژهای است، اما کشور ترکیه به عنوان رقیب اصلی ما در منطقه در این زمینه، از سال 2019 تا 2021، صادراتش 6 برابر شده است، به خصوص شاهد هستیم که ترکیه طی سالهای اخیر جای ایران را در کشور عراق گرفته است و بازارها یکی پس از دیگری از دست ما خارج میشود.
وی با بیان این مطلب بر لزوم ورود میزهای تجاری پس از احصاء مشکلات، به فاز عملیاتی تاکید کرد.