به گزارش پایگاه خبری آذرانجمن، علیرضا کوچکی در برنامه زنده اینستاگرامی موزه دانشگاه فردوسی مشهد با محوریت عصر پساکرونا و لزوم تحول نظامهای غذایی با تاکید بر حفظ میراث فرهنگی اظهار کرد: علاوهبر اینکه غذا نیاز اصلی انسانها از نظر نیرودهی و در حقیقت نیروی محرکه هر موجود زنده غذایی است که از محیط کسب میکند، باید گفت در این امر مهم میتوان به جنبههای دیگری که بسیار متنوع است، اشاره کرد.
وی افزود: انسان 250 هزار سال به شکلی همنوا با طبیعت در محیط زیست با غالب حیوانات مشترک بود که غذا جمعآوری یا شکار میکرد. همچنین از 12 هزار سال گذشته، زمانی که در مکانی مستقر و کشاورزی را آغاز کرد، در حقیقت پایهگذار تمدن شد. بدین معنا که تمدن از شوق کشاورزی آغاز شد. بنابراین کشاورزی صنعتی و نظامهای غذایی فعلی علیرغم موفقیتهایی که در جهت تولید حجم قابل توجهی از مواد غذایی داشته است، از جنبههای مختلف زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی موفق نبوده و دستاوردهای حاصل از آن به بهای تغییر اقلیم و گرمای زمین به دست آمده است.
استاد گروه کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: با توجه به شرایط فعلی که جهان با چالش عظیم کرونا روبه روست، ایجاد تحول و دگرگونی در مدیریت زیست محیطی و منابع طبیعی و در نتیجه تحکیم روابط متقابل بین اجزای طبیعت و محیط زیست بسیار ضروری به شمار میرود. این ویروس بسیار هوشمندانه عمل میکند و ابتدا سالخوردگان را از بین میبرد.
وی تصریح کرد: ما باید بپذیریم که سیل، زلزله، طوفان و نیز هر رخداد طبیعی، بخشی از طبیعت است و حوادث طبیعی به نفع طبیعت و برای بقای آن نیز مفید است. انسان به عنوان موجودی از این طبیعت فرمانروایی خود را فرمانروایی مطلق قرار داده تا دوره برگشت و شدت برگشت آشوبها به نحوی افزایش پیدا کند.
کوچکی خاطرنشان کرد: انسان باید بپذیرد که اگر نتواند برای همه موجودات دیگر مفید واقع شود، به فناست. ما در کره خاکی یک حیات بیشتر نداریم و زمانی میتوانیم ادامه حیات داشته باشیم که حیات دیگران تضمین شود. انسان در 12 هزار سال گذشته که شروع به کشاورزی کرد و پایه تمدن را به وجود آورد، زاویه حرکت خود را با موجودات دیگر تغییر داد و امروزه کشاورزی که در آن دوران بنیانگذاری شد، بزرگترین اکوسیستم مصنوعی جهان را شکل داده است.
وی بیان کرد: عقیده سازمان بهداشت جهانی بر این است که جنگلزدایی و افزایش حرارت باعث شیوع بیماری کرونا شده است. در پاسخ به این پرسش که چرا جنگلزدایی باعث شیوع کرونا شده باید گفت، این موجودات هر کدام برای خود آشیانههای اکولوژیکی دارند که در طبیعت هستند و زمانی که این طبیعت آتش میگیرد و پوششها را از بین میبریم، منابع ژنتیکی به سمت جاهایی که انسان است، میآید.
استاد گروه کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: انسان کشاورزی را تبدیل به صنعتی بسیار بزرگ کرده است و طی 50 سال گذشته فرآوردههای گوشتی نزدیک به 70 درصد افزایش پیدا کرده و مصرف مواد گوشتی بالا رفته است. برای اینکه با طبیعت کنار بیاییم باید غذاهایی متناسب با طبیعت تهیه کنیم، طبیعتی که با کشاورزی ما سازگار است.
کوچکی اظهار کرد: ما باید با کشاورزان و تولیدکنندگان مشارکت و همراهی همراهی داشته باشیم و پس از این در قالب بومی عمل و جهانی فکر کنیم. همچنین با توجه به فرهنگ بومی و اخلاقی که در رابطه با غذا و تولید غذا است، در قالب پارادایم کشاورزی بوم سازگار، دنیای غذایی داشته باشیم که همه بهرهمند شوند و نیز فناوریهایی داشته باشیم که به محیط زیست آسیب نزند و اگر این سازگاری نباشد در آینده، منابع دیگری نخواهیم داشت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/