تاریخ انتشار: ۱۴۰۵/۰۲/۰۵ - ساعت ۰۸:۲۹ کدخبر: 97452 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

رشد ۱۲ درصدی ذخایر سدهای بزرگ آذربایجان‌شرقی نسبت به سال گذشته

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از افزایش ۱۲ درصدی حجم ذخایر آبی سدهای بزرگ استان در مقایسه با سال آبی گذشته خبر داد و گفت: ورودی روان‌آب‌ها به مخازن نیز رشد قابل توجهی داشته است.

به گزارش آذرانجمن به نقل از روابط‌عمومی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، یوسف غفارزاده با تشریح وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بیش از ۳۱۸ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای بزرگ استان شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده است که نشان‌دهنده افزایش محسوس روان‌آب‌های ورودی به مخازن است.

غفارزاده افزود: در حال حاضر با وجود برنامه‌ریزی‌های بهره‌برداری و مدیریت مصرف، مجموع ذخایر سدهای بزرگ استان نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افزایش یافته و در شرایط فعلی حدود ۵۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای بزرگ پر و ۴۴ درصد خالی است.

Advertise

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به وضعیت سدهای کوچک استان نیز گفت: در سطح استان ۵۵ سد کوتاه در حال بهره‌برداری وجود دارد که عمدتاً با هدف تقویت معیشت روستاییان احداث شده‌اند و در حال حاضر حدود ۸۵ درصد ظرفیت این سدها تکمیل شده است.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از این سدها خارج از بستر رودخانه ساخته شده‌اند و با توجه به شرایط بارش در حوضه‌های مختلف، روند آبگیری آن‌ها همچنان ادامه دارد و در برخی موارد نیز سرریز مشاهده شده است.

غفارزاده با اشاره به افزایش بارش‌های اخیر تأکید کرد: هرچند بهبود وضعیت بارندگی و افزایش ورودی آب، شرایط منابع آبی را نسبت به سال‌های گذشته مطلوب‌تر کرده، اما این موضوع نباید موجب کاهش حساسیت نسبت به مدیریت مصرف شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی در پایان خاطرنشان کرد: پایداری منابع آب در استان در گرو ادامه مدیریت هوشمند مصرف، بهره‌برداری اصولی از مخازن و توجه به نوسانات اقلیمی است؛ چرا که شرایط آبی همواره در معرض تغییر بوده و برنامه‌ریزی دقیق، شرط اصلی حفظ امنیت آبی استان محسوب می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *