به گزارش آذرانجمن؛ صدو سی و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تبریز در ساختمان ساعت برگزار شد
تبریز پاکترین شهر کشور/ گام بلند مدیریتشهری برای داشتن هوایپاک
حجتالاسلام رسول برگی، رئیس شورای شهر تبریز عنوان کرد: علیرغم فعالیت صنایع بزرگ همچون پالایشگاه و پتروشیمی در اطراف شهر، باعث افتخار است که تبریز پاکترین شهر ایران عنوان شده است؛ در حالی که تبریز یکی از آلودهترین شهرهای کشور محسوب میشد.
وی اضافه کرد: تاثیر درخت مصنوعی، محلولپاشی بجای نمکپاشی، تزریق اتوبوس و تاکسیهای جدید در ناوگان حملونقل شهری بخشی از اثرات این عنوان است.
وی ادامه داد: تحقق این امر نشان از عملکرد مدیریت شهری در بازسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی همچون اتوبوسهای شرکت واحد، تاکسی و البته توسعه و تکمیل ایستگاههای مترو است.
وی گفت:️حذف نمکپاشی و استفاده از محلول و همچنین نصب درخت مصنوعی نیز از دیگر اقداماتی است که تاثیرات اینگونه اقدامات در آینده نزدیک در پاکی هوای تبریز مشهود خواهد بود.
در ادامه به بررسی نامه فرماندار و رئیس هیئت تطبیق مصوبات شهرستان تبریز در خصوص با موضوع تملک و تعیین تکلیف ملک قولنامهای وراث مرحوم جلیل وند پرداخته شد
با رای اعضای شورای شهر تبریز موضوع تملک و تعیین تکلیف ملک قولنامهای وراث مرحوم جلیل وند برای بررسی و ادامه روند به هیأت تطبیق ارسال شد.
در ادامه جلسه به بررسی لایحه شماره شهرداری تبریز مبنی متمم و اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تبریز مشتمل بر شهرداریهای مناطق ، مرکز ، سازمانها و شرکتهای تابع پرداخته شد
رشیدی در این خصوص بیان کرد: در موضوع سازمان ها وشرکت ها کاهش درآمد گزارش شده و از طرفی گزارش افزایش کمک به سازمانها وجود دارد، موضوع چیست؟
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز توضیح داد:️ کاهش درآمد در سازمان ها وجود ندارد و ۹۸ درصد تحقق یافته اما در مورد بحث کمک؛ بخش عمده کمک ها از مرکز تامین شده و در بخش عمرانی بحث اوراق وجود دارد
وی ادامه داد: کل درآمد سازمان در چند محور است؛ ما در چارچوب بودجه حرکت میکنیم بر این اساس در شرکت توسعه ۹۰ درصد درآمد را از فروش املاک در نظرگرفته بودیم اما تحقق نیافت و یا در بحث کمک به مترو قسمت عمده ای تحقق نیافته و قسمتی را در فروردین ماه احضار کرده و نتیجه گرفته ایم.
وی اضافه کرد: بحث کسر از بودجه مناطق را در سال قبلی حذف کرده و اوراق را به مترو بردهایم که نحوه هزینه کرد اوراق محل مشخصی دارد.
وی گفت:️ مثلا وقتی اوراق به اتوبوس رانی انتقال میشود باید در اتوبوس هزینه شود و هزینه ها را در جایی که در نظر گرفته شده به ثمر برسد و انجام انتقال به دیگر بخش ها وجود ندارد.
دبیری افزود: نیاز داریم نقش نظارتی شورا در این بحث اعمال شود. پیشنهاد دارم برای اینکه نقش نظارتی شورا پررنگ شود هر پروژه ای که نیاز به کاهش بودجه دارد و هر پروژه ای که ناقص مانده توسط شهردار در کمیسیون مربوطه ارائه و بررسی شود و نتیجه بگیرد.
گفتنی است؛ لایحه شهرداری تبریز مبنی بر متمم و اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تبریز مشتمل بر شهرداریهای مناطق، مرکز، سازمانها و شرکتهای تابع با رای همهی اعضای شورا تصویب شد
بررسی موضوع پارک بزرگ تبریز در صحن شورا؛ پارک بزرگ تبریز در حال ساخت است
محمد عزتی معاون معماری و شهرسازی شهرداری کلانشهر تبریز تشریح کرد: پارک بزرگ تبریز یکی از پروژه های شهری شناخته شده بعنوان اولین طرح های توسعه طرح های شهری از سال 49 تا کنون در قالب مکمل طرح های شهری مطرح است.
وی گفت:️ در طرح جامع سال 1349 محدوده ای بعنوان مناطق کشاورزی که همان محدوده پارک بزرگ وجود دارد شناخته میشود.
عزتی افزود:️ در سال 1352 توسط مدیران وقت طرحی در این اراضی کار و نقشه ای طراحی و در سال 58 نیز بنام طرح پارک بزرگ تبریز نام گذاری و با عنوان طرح باغات و کشاورزی نام گذاری می شود.
وی گفت:️ در طول سال 1401 بیش از ده جلسه در شهرداری منطقه 4 و کمیسیون ها در این حوزه برگزار شده و قرار دادی که با قرارگاه خاتم منعقد شده بود قبل از تعیین استراتژی به پروژه های کوچک و کلان شهری تبدیل شده بود که واکنش هایی را به همراه داشت و نباید به پروژه وارد میشدیم.
وی خاطرنشان کرد:️ شهرداری در آن منطقه ملک ها را تملک کرده که در این طرح مشخص شد چند درصد از اراضی با کدام عنوان مورد استفاده قرار گرفته شده است، کمبود ها و کاربری های مورد نیاز برای شهر در این منطقه احصا شده و استراتژی طرح مشخص شده است.
اعضای شورا سوالات و نظرات خود را در این مورد بیان کردند؛ بابایی اقدم گفت:️ابهاماتی در نقشه وجود دارد که نیاز به بررسی دارد از جمله ساخت و ساز های غیر مجاز داخل محدوده، تعیین و تکلیف املاکی که ماده 9 شده اند بخشی از این ابهامات است.
زعفرانچیلر اظهار کرد: این پارک در شورای دوم و سوم مصوب شده بود با نام پارک بزرگ الغدیر ساخته شود ولی به مرور این نام حذف شد و پارک بزرگ تبریز نام گذاری شد، علت حذف این نام چیست؟
نوای باغبان تشریح کرد: نظر جهاد کشاورزی در این طرح قابل اعمال است، آیا نظر جهاد کشاورزی در این رابطه گرفته شده است؟ نیاز پارکینگ یک نیاز اصلی در این طرح است که گره ترافیکی ملموسی در آن جا وجود دارد.
روح الله رشیدی گفت: 55 درصد اراضی این مجموعه در مالکیت شهرداری است، از 301 هکتار تحت مالکیت قطعی 110 هکتار را اجاره داده ایم و 50 هکتار فضای سبز و بقیه بایر است، مهم است که شیوه استفاده از این اراضی را بیاوریم و نمیتوانیم این را رها کنیم.
در ادامه شهرام دبیری افزود: آیا مطالعات اجتماعی و میدانی انجام شده؟ آیا میزان تملک مشخص است؟ در ارتباط با پیاده راه در زمینه خود ماست یا در زمینه اشخاص است؟ چه دسترسی هایی قرار است وجود داشته باشد؟
باغبان اضافه کرد: این یک طرح توسعه شهریست که باید در شورا تصویب شود و نظر جهاد کشاورزی نیز باید گرفته شود همانقدر که تملک این پارک برای شهرداری مورد توجه است برای جهاد نیز مورد توجه است.
رشیدزاده در ادامه جواب داد: تمام نقشه های تاریخی را با متون تطبیق داده ایم و امضای میمینت نژاد هم پای این طرح ها وجود دارد سعی کردیم هویت شناسی کنیم و طرح حفاظتی ارایه کردیم.
وی گفت: همانقدر که خود مردم فعالیت هایی دا در راه های قدیمی از جمله مهرانه رود انجام میدادند؛ مهم بود که بر اساس نقشه های قدیمی فعالیت های مردم را در طراحی نظر بگیریم. مطالعات اجتماعی به دو شکل صورت گرفته؛ مشاور که بطور مشخص مدیریت مشارکتی در مطالعات داشته و وارد جلسات شده است.
وی افزود: ما هنوز قطعیتی بر روی این اسم نداریم اما خواسته کشاورزان برای حذف اسم پارک از این محل است. هویت کسانی که در این محل هستند نظرات دیگری دارند، با اهالی محل صحبت شده و موضوعات دیگری نیز در مصاحبه های عمیق صورت گرفته که در ماه های گذشته انجام شده.
یعقوب هوشیار؛ شهردار تبریز گفت: استعلام های لازم از مراجع ذیصلاح در این رابطه اخذ شده است
نیاز است در طی سال جاری وارد بخش اجرایی این منطقه باشیم.
از اعضای شورای شهر میخواهم به این طرح رای دهند.
کلیات طرح به اتفاق آرا تصویب شد
تنش وانت بار ها در صحن شورا!
در لحظات پایانی جلسه تنشی بین اعضای شورا در خصوص وانتیهای میوهفروش در صحن شورا به وجود آمد.
اجرای طرح ساماندهی و جمع آوری وانتی های میوهفروشی که در معابر شهر سد معبر کرده اند از سوی شهرداری تبریز موجب بروز تنش در صحن شورا شد.
اسوتچی عضو شورای شهر از شهردار تبریز خواستار توضیح پیرامون نحوه اجرا و برخورد با وانتی ها بود که پاسخ های یعقوب هوشیار نه تنها استوچی را قانع نکرد بلکه موجب عصبانیت بیشتر این عضو شورا شد.
انتهای پیام/