به گزارش آذرانجمن، وضعیت تأسف بار کاروانسرای دوه چی که در سفرنامهی مشهور مارکوپولو به عنوان یک مکان و کاروانسرایی باشکوه و عظمت به ثبت رسیده، در روزگاران نه چندان دور هم به عنوان یک مرکز مهم تجاری و اقامتی در مسیر قفقاز و اروپا و شام شناخته میشد که حاج علی دوه چی و حاج خلیل دوه چی از بنیانگذاران این کاروانسرا به کار بازرگان در این محل مشغول بودند؛ حال به عنایت شهرداری منطقه ۱۰ تبریز از شکوه و عظمت این بنا تنها یادگاری از آن باقی مانده است.!
کاروانسرای دوه چی به دوره صفویه تعلق دارد و مارکوپولو، سیاح و کاشف معروف، در یکی از اسناد سفرنامهی خود به شرق، از این کاروانسرا به عنوان محلی برای استراحت و تجدید قوا یاد کرده و به تفصیل از اقامت خود در کاروانسرای دوه چی سخن گفته و آن را به عنوان مکانی امن و راحت برای استراحت توصیف کرده است.
حال شهرداری منطقه ۱۰ تبریز با توجه به غنی بودن تاریخچه این کاروانسرا همانند دیگر کاروانسراهای موجود در دست هر نهادی؛ متوجه نیست که این بنا هم نیاز به مراقبت دارد؛ یا شاید تصوراتشان این است که بنا خود به خود از خواب بیدار خواهد شد و دستی بر سر و وضع خود خواهد کشید و نیازی به رسیدگی ندارد!
با وجود پتانسیل بالای کاروانسرای دوه چی برای جذب گردشگران، شهرداری بهجای برنامه ریزی برای توسعه آن، به نظر میرسد بیشتر علاقه مند به نگهداری آن به عنوان یک اثر «فراموششده» است و یا شاید به دنبال ایجاد یک موزه از آثار غیرقابل دسترس میباشد!
با وجود واقعیت اینکه این بنا تا به امروز باید مرمت شده و حفظ و نگه داری آن در اولویت های شهرداری قرار میگرفت و حتی برنامه های فرهنگی و تاریخی نسبت به اهمیت این کاروانسرا برگزار میکرد، اما گویا برنامهریزی برای این کار هم در فهرست کارهای «بعداً» قرار دارد.
امیدواریم که شهرداری تبریز همانگونه که از شهرمان به خوبی محافظت کرده و به حفظ و نگهداری آن میکوشد به نظرات شهروندان و خواسته هایشان توجه کرده و برای مرمت و نگهداری این بنا همانند صدای باد در بیابان که کسی توجهی به آن نمیکند صرف نظر کند.