تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۴/۰۳ - ساعت ۱۲:۱۶ کدخبر: 50637 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

نبود ظرفیت برای پذیرش اعضا در کتابخانه‌ها/ کمبود کتابخانه در تبریز

کتابخانه‌های تبریز با کمبود ظرفیت کافی برای پذیرش اعضای جدید مواجه هستند.

گروه فرهنگ و هنر آذرانجمن: در هفته گذشته مدیرکل کتابخانه های آذربایجان‌شرقی خبر از افزایش تعداد اعضای کتابخانه‌های استان داد که نسبت به سال گذشته در ظرف یازده ماه از ۲۷ هزار نفر عضو به ۵۴ هزار نفر افزایش پیدا کرده و رشد ۱۱۱ درصدی را از آن خود کرده است.

عوامل جذب افراد به سمت کتابخوانی قطعا یکی از مولفه های کمک کننده برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در آن جامعه است که در آذربایجان‌شرقی نیز اقداماتی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی با همکاری ارگان های مختلف صورت می‌گیرد، اما در واقع سوال این است که آیا ظرفیت ما برای پذیرش این تعداد از اعضای عضو شده در کتابخانه‌ها استان و تبریز کافیست؟

در دو ماه گذشته آخرین رتبه بندی استان‌های کشور براساس تعداد کتابخانه‌های عمومی از سوی مرکز رصد فرهنگی و مرکز آمار ایران منتشر شد که در رتبه بندی تعداد کتابخانه ها تهران با ۳۴۵، اصفهان ۲۹۳، فارس ۲۴۶، خوزستان ۲۲۳ و خراسان رضوی با ۲۱۶ باب رتبه‌های اول تا پنجم کشور را دارند و متأسفانه آذربایجان شرقی با ۱۴۵ کتابخانه در رتبه ۶ کشوری ایستاده است.

زیربنای کتابخانه به‌ ازای هر ۱۰۰ نفر ۲.۱۹ مترمربع است که بایستی به ۸ مترمربع برسد. این در حالی است که تبریز با عنوان مؤسس اولین کتابخانه عمومی به نام تربیت و اولین قرائت ‌خانه عمومی در کشور متاسفانه تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان حدود ۴ درصد کشوری می‌باشد که هم از متوسط کشوری و هم از سهم ۶ درصد نسبت به جمعیت عقب مانده است. درحالی که این رقم در اصفهان ۸ درصد  بوده که دوبرابر آذربایجان شرقی و از متوسط کشوری و سهم استانی آن بیشتر است.

حالا اگر به سمت کتابخانه های مناطق حاشیه نشین شهری هم مراجعه کنید بیشتر خواهید دید که ۲ کتابخانه سیار در سطح شهر به ۱۸ محله کم‌برخوردار خدمات ارائه می‌کند و ظاهرا تنها در مناطقی چون احمدآباد، شهرک ارم، اسفهلان، شاه آباد، قراملک و خانه سازی دارای کتابخانه کوچکی اند که از امکانات قابل توجهی هم برخوردار نیستند.

انتظار می‌رود با همت متولیان امور فرهنگی استان و کتابخانه‌ها و همکاری ارگان هایی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و شهرداری و یا با مشارکت های خصوصی اعتبار قابل توجه و  محلی برای ساخت هرچه بیشتر کتابخانه ها و قرائت خانه ها بخصوص در محلات کم برخوردار و حاشیه نشین شهری برای جوانان صورت گیرد تا به ارتقاء سطح کیفی و کمی کتابخانه‌های استان سبب شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *