تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ساعت ۱۶:۴۸ کدخبر: 73116 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

قاتل خاموش زندگی شهروندان تبریز را تهدید می‌کند/ قرنطینه شدن و ماسک مخصوص را جدی بگیرید

قاتل خاموش زندگی شهروندان تبریز را تهدید می‌کند/ قرنطینه شدن و ماسک مخصوص را جدی بگیرید

متخصص طب اورژانس گفت: با توجه به مخاطرات متعدد آلودگی هوا بر سلامتی شهروندان الزامی است تا در روزهایی که هوا ناسالم اعلام می‌شود افراد حتماً از ماسک‌های مخصوص استفاده کنند و ولی مهم‌ترین اقدام، قرنطینه شدن افراد در این ایام است.

شهر تبریز مانند بسیاری از کلان‌شهرهای دیگر، با چالش‌ها و آسیب‌های متعددی ناشی از آلودگی هوا مواجه است. چنانچه با توجه به قرارگیری نیروگاه حرارتی تبریز در مجاورت تبریز بحران آلودگی هوا در تبریز به مرتب تشدید شده است. با توجه به اهمیت این موضوع خبرنگار آذرانجمن در خصوص تاثیر آلودگی هوا با دکتر اصغر جعفری روحی متخصص طب اورژانس و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به گفتگو پرداخته است.

دکتر جعفری در پاسخ به سوال خبرنگار آذرانجمن درباره تاثیر آلودگی هوا در ایجاد بیماری های مزمن برای مردن اظهار کرد: آلودگی هوا معمولا به طور مستقیم درگیری بیماری‌های ریوی و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌کند و باعث بروز عوارض بیشتری در این بیماری‌ها می‌شود مخصوصاً بیمارانی که زمینه بیماری ریوی و زمینه بیماری قلبی دارند، از بروز آلودگی هوا بیشتر متأثر می‌شوند. قاتل خاموش زندگی
قاتل خاموش زندگی شهروندان تبریز را تهدید می‌کند/قرنطینه شدن و ماسک مخصوص را جدی بگیرید

وی در ادامه درباره تاثیر آلودگی هوا بر سلامت روان گفت: همچنین قطعاً آلودگی هوا روی سلامت روان تاثیر انکارناپذیری دارد چرا که وقتی مغز انسان اکسیژن مورد نیاز را از طریق ریه‌ها و قلب به مغز دریافت نکند، در نتیجه باعث ایجاد اختلال کارکرد سیستم عصبی و مغزی میشود. نتیجه این عمل باعث بروز مشکلات عصبی و روانی در افراد جامعه می‌شود. بنابراین کمبود اکسیژن به طور عموم باعث بی‌قراری فرد، عصبانیت زود هنگام و مشکلات عصبی متعددی را به دنبال خواهد داشت. قاتل خاموش زندگی

متخصص طب اورژانس در پاسخ به سوال خبرنگار درباره افراد خاص که آلودگی هوا بیشتر از دیگر افراد آنها را تهدید می‌کند، بیان کرد: یک تعداد از افراد به صورت خاصی در اثر آلودگی هوا تاثیر بیشتری دارند از جمله آنها: افراد مسن، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای( بیماری‌های قلبی– عروقی)، افراد دارای بیماری‌هایی که نقص ایمنی دارند، افرادی که داروهای نقص ایمنی مصرف می‌کنند و خانم های باردار از جمله این افراد آسیب پذیر هستند.

دکتر جعفری روحی همچنین به تاثیر آلودگی هوا بر زنان باردار پرداخت و گفت: البته به تفصیل باید گفت زنان باردار به دلیل اینکه نیازمند مصرف اکسیژن سالم نسبتا زیاد هستند در نتیجه برای رشد جنین یکی از الزامات می باشد.

با توجه به اهمیت موضوع باید این قبیل افراد در پیک آلودگی هوا کمتر در معرض هوای آلوده قرارگیرند البته تمام افرادی که محل کار آنها در محیط بیرون یا پرتجمع هست در پتانسیل آلودگی هوای بالایی دارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره روش های کارآمد برای جلوگیری از بروز خطرات به وجود آمده از هوای ناسالم به خبرنگار آذرانجمن این گونه پاسخ داد: بهترین راه برای جلوگیری از بروز خطرات ناشی از آلودگی هوا می‌توان به دوری از محل‌هایی که آلودگی هوا در آن محل زیاد می باشد به عبارتی از مراجعه به محل های پر تردد و مرکز شهر اجتناب کنیم. اما افراد هنگام پیک آلودگی هوا مجبور به تردد شدند، حتماً از ماسک‌های مخصوص آلودگی هوا یا ماسک های جراحی استفاده کنند. ولی مهم‌ترین اقدام، قرنطینه شدن در روزهای هوای ناسالم است.

متخصص طب اورژانس درباره تاثیر آلودگی هوا بر سیستم ایمنی بدن اینگونه توضیح داد و گفت:
آلودگی هوا به دلیل عدم اکسیژن رسانی مناسب، مخصوصا افرادی که بیماری های ریوی و قلبی دارند در تمامی سلول‌های بدن تاثیر منفی خواهد گذاشت. از جمله سلول‌هایی که نقش حفاظت و ایمنی بدن را دارند به عبارتی فاکوسیت‌ها روی سلول‌های تی سی ال و بی سی ال که نقش موثری در حفاظت و ایجاد ایمنی در بدن دارند تاثیر منفی خواهد گذاشت چنانچه به طور غیر مستقیم باعث کاهش عملکرد دفاعی بدن خواهد شد.

وی افزود: بطور کلی آلودگی هوا در فصول سرد یک مسئله جدی است که نیاز به توجه و اقدامات مؤثر دارد. با اتخاذ تدابیر مناسب و افزایش آگاهی عمومی، می‌توان تأثیرات منفی آن بر سلامت انسان‌ها را کاهش داد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *