تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۲/۰۷ - ساعت ۱۳:۴۶ کدخبر: 79205 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

سفر پزشکیان به آذربایجان؛

فرصتی برای گشایش و تقویت روابط دو کشور

سفر پزشکیان به آذربایجان می‌تواند زمینه ساز پاسخ طرفین هوشمندانه تر طرفین به چالش های موجود باشد و روابط آنها را در سال‌های آینده مستحکم‌تر و گسترده‌تر کند .

به گزارش آذرانجمن، روابط ایران و آذربایجان در سالهای اخیر از پیچیدگی‌ها و چالش‌های خاص خود برخوردار بوده است و این درحالی بود که دو کشور در زمینه‌های مختلف هم‌پیمان و شریک‌هایی با منافع مشترک بودند. در روزهای آینده طبق اعلام قبلی سفر رئیس جمهور ایران ، دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان انجام خواهد شد که این سفر می‌تواند موجبات گشایش های جدید و ایجاد فصلی نو در روابط دو کشور شود.

چشم‌انداز دست آوردهای سازنده این سفر برای طرفین در چندین زمینه قابل بررسی است:

۱. حل مسئله انسداد مرزی : انسداد مرزهای ایران و آذربایجان منافع مردم دو سمت رود ارس را سالهاست تحت الشعاع قرار داده است و در حوزه تجارت ، گردشگری و توریسم سلامت آثار آن بطور جدی دیده میشود . رفع این انسداد می‌تواند یکی از مسائلی باشد که در سفر پیش رو گام های موثری برای آن برداشته شود.

۲. بازگشت سفیران دو کشور به ادامه ماموریت: بعد از حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران روابط دو کشور از حد تاسیس سفارت افت کرده و به خدمات کنسولی محدود شد و این خود نشانی از پیچیدگی های موجود مسئله است، بازگشت سفرای دو کشور میتواند امر را برای بهبود روابط تسهیل کند

۳. منابع انرژی: دریای خزر و منابع نفت و گاز آن از مواردی است که می‌تواند در روابط ایران و آذربایجان نقش برجسته‌ای ایفا کند. هر دو کشور به دنبال بهره‌برداری از منابع انرژی موجود در این دریا هستند. البته در گذشته، مشکلاتی درباره تقسیم منابع نفتی و گازی در دریای خزر وجود داشت، اما طی سال‌های اخیر، مذاکراتی برای تقسیم منصفانه منابع انجام شده و احتمالاً همکاری‌های بیشتر در این بخش ادامه خواهد یافت.

۴. امنیت و همکاری‌های منطقه‌ای: ایران و آذربایجان در زمینه امنیت و مقابله با تهدیدات مشترک مانند تروریسم و افراط‌گرایی همکاری دارند. همچنین، در مسائل مربوط به کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی، هر دو کشور می‌کوشند تا با هماهنگی یکدیگر، سیاست‌های منطقه‌ای خود را پیش ببرند و سفر پیش رو می‌تواند موجب تعمیق این همکاری شود.

حل و فصل کامل مسئله قره باغ کوهستانی و بحث رقابت منطقه ای نیز از موضوعاتی است که افزایش روابط دو کشور میتواند در رسیدن به راهکارهای متوازن و معقول راهگشا باشد .

در نهایت، این سفر می‌تواند زمینه ساز پاسخ طرفین هوشمندانه تر طرفین  به چالش های موجود باشد و روابط آنها را در سال‌های آینده مستحکم‌تر و گسترده‌تر کند.

نویسنده: امیررضا اسعدی

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *