تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۶/۰۱ - ساعت ۰۹:۵۸ کدخبر: 53268 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

سازمان مدیریت هوشمند راه اندازی می‌شود/ برای احیای دریاچه چاره ای جز روش های غیر معمول نداریم

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ما راهی نداریم که بتوانیم آب منطقه دریاچه ارومیه را تامین کنیم جز اینکه از راه های غیر معمول استفاده کنیم.

به گزارش آذرانجمن؛ محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست با اصحاب رسانه عنوان کرد: سازمان مدیریت بحران بر اساس قانون مدیریت بحران سال ۱۳۹۸ تحت نظارت نمایندگان مجلس حرکت می‌کند. کلیه سازمان های دولتی عمومی و خصولتی و همچنین شرکت های خصوصی اعم از ساختمانی، کشاورزی و خدماتی جزو این قانون می‌شود.

وی افزود: سال های آینده تعداد زیادی از بحران ها را پیش رو خواهیم داشت زیرا که بشر دائما فضا را دست کاری می‌کند و بر همین دلیل باید منتظر بحران های بیشتر باشیم مگر اینکه پیشگیری کرده و اقدام لازم را انجام دهیم.

۴۴ مخاطره طبیعی در ایران رخ داده!

وی با بیان اینکه ۶۴ مخاطره طبیعی در دنیا وجود دارد که ۴۴ مورد در ایران رخ داده است، ادامه داد: زلزله، سیل، رانش زمین، موج سرما، موج گرما، ریزگرد، سرمازدگی و غیره است‌.

نامی اظهار کرد: دو مورد که به کشور آسیب وارد کرده اولی سیلاب و دوم زلزله است اما راهکار برای پیشگری وجود دارد. ۳ مورد بسیار حساس از جمله تغییر اقلیمی و دوم کم شدن آب آشامیدنی و سومی بیابان زایی است.

وی توضیح داد: اگر سیلاب را مورد خطاب قرار دهیم مهمترین عاملی که می‌توان اشاره کرد آبخیز داری است. آبخیز داری فواید بسیاریست که این آب به سمت سفره های زیر زمینی روانه شود. ۵۹ دشت ما از خط قرمز به دلیل استفاده بیش از حد آب خشک شده اند.

وی اظهار کرد: اقداماتی که باید در حوزه آب انجام دهیم یکی از چالش های پیش روی همه جهانیان است که برویم به سمت زدن آب های زیر زمینی ۶۸ درصد از کشور در روی گسل است. همه کشور برای نگهداری خاک تلاش می‌کنند زیرا برای جایگزینی یک سانتی‌متر خاک به زمان بیش از ۷۰۰ سال نیاز داریم.

وی گفت: اگر ما مصالح ساختمانی را به نوعی ترتیب دهیم که تا ۸ ریشتر مقاومت بکند دیگر این مخاطره برای ما بلا نیست. اگر مطالعه شود بشر می‌تواند این عامل را کاملا کنترل شده در دست بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: گروه هایی که برای مطالعه به ترکیه فرستاده شد، علت عدم رعایت استاندارد لازم در مصالح باعث ایجاد این فاجعه بود که بخصوص بتن ترکیب لازمه را نداشت و در دست نیز خرد می‌شد. در بررسی ساختمانی از خانه‌های تخریب شده در ترکیه دیدیم با یک سهل‌انکاری کوچک مثلا به جای استفاده از میلگرد نمره ۱۴ از میلگرد ۱۲ استفاده کرده بود، چنین تخریبی ایجاد شده بود.

وی افزود: در ایران نیز تلاش می‌کنیم جلوی ساختمان هایی که اصولی نیست و سازه را برابر مخاطره ای که توان مقاومتی آن را نداشته باشد جلوگیری کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در تبریز گفت: در خوی حدود ۶۸ هزار چادر تقسیم کردیم اما ۱۴ هزار از آن‌ها غیرضروری بود، حدود ۱۹ مکان اضطراری زدیم اما ملت پای کار نبود. تا زمانی که تجهیزات و امکانات جدید را ایجاد نکنیم با این مشکل مواجه خواهیم بود.

سازمان هوشمند را راه اندازی می کنیم

وی از راه اندازی سازمان هوشمند بحران خبر داد و اضافه کرد: بر این اساس تصمیم گرفته ایم سازمان هوشمند را راه اندازی کنیم که به محض اتفاقی که می‌افتد بدانیم که چه کسی در کدام خانه زندگی می‌کند. سازمان های دیگر باید پای کار سازمان بحران هوشمند بوده و دیتا گذار در این سازمان باشند، در این صورت تا دو سال بعد این سازمان هوشمند مبتنی بر هوشمند مصنوعی خواهد بود.

وی اضافه کرد: نزدیک به ۴۸ میلیون جنگل های دنیا سوخت‌‌. تا ۱۴ روز پیش ۱۰ میلیون و ۸۲۰ هکتار جنگل در کانادا سوخته است. در مرکز هاوایی مردم به سمت دریاها روی آوردند. نزدیک به ۵ میلیون هکتار جنگل هم در این شهر تبدیل به خاکستر شده است.

وی در خصوص الزامات مربوطه به دریاچه ارومیه گفت: برخی از مناطق جغرافیا ارزش وجودی و خصوصیات خاصی را داراست. دریاچه ارومیه یکی از مناطق جغرافیایی است که باید تمام توانمان را برای احیا بگذاریم. ما راهی ندارم که بتوانیم آب این منطقه را تامین کنیم جز اینکه از راه های غیر معمول استفاده کنیم.

وی ادامه داد: دریای خزر ۲۶ متر نسبت به آب‌های آزاد پایین‌تر است و ما پیشنهاد انتقال آب از خزر به ارومیه را دادیم و قطعا کشور روسیه نیز ما را در این راه یاری خواهند کرد. کشت گلخانه ای و هیدروفونیک را باید توسعه دهیم.

وی گفت: تمام دانشگاه ها باید ۲ واحد بصورت اجباری مدیریت بحران را در دستور کار قرار دهند. قرار است قرارگاه رسانه ای در سامانه هوشمند مدیریت وجود داشته باشد چیزی که برای ما در این سازمان مهم است، مراجعات را در بسیاری از بخش ها داشته باشیم و آمار همیشه در دسترس مردم باشد.

نامی تشریح کرد: در سیل گرمی ۱۴۰۲ مرداد ماه اسکان اضطراری ایجاد کردیم و حدود ۱۰۴ هزار پیامک خطر به این مناطق ارسال کردیم این ۸۲ نفر کسانی که کشته شدند به دستورات گوش نداده بودند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *