تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۳/۲۰ - ساعت ۱۱:۰۷ کدخبر: 81775 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

خدمات رایگان غربالگری در بیمارستان بهبود

خدمات رایگان غربالگری در بیمارستان بهبود

سلامتی زنان، ضامن پویایی خانواده و جامعه است. در این میان، آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان نقش مهمی در پیشگیری و درمان زودهنگام دارد؛ موضوعی که بیمارستان بهبود با برگزاری برنامه‌های غربالگری و آموزشی به آن پرداخته است.

به گزارش آذرانجمن/ رعنا شکری، زنان ستون خانه هستند و حفظ جان این ستون‌ها، حفظ حیات خانواده و نشاط جامعه را به دنبال دارد. بنابراین، سلامتی و مراقبت‌های بهداشتی این قشر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در میان زنان، سرطان پستان است؛ عنوانی که در ابتدا شاید ترسناک و نگران‌کننده به نظر برسد، اما با اطلاع‌رسانی، آگاهی و آموزش‌های صحیح، قابل کنترل است.

خدمات رایگان غربالگری در بیمارستان بهبود

با توجه به اهمیت این موضوع، بیمارستان بهبود برنامه تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان را به‌صورت مستمر اجرا می‌کند. معاینات رایگان پستان همه‌روزه در درمانگاه این بیمارستان انجام می‌شود.

در همین راستا روز گذشته کارگاه آموزشی و آگاه‌سازی سرطان پستان برای اصحاب رسانه در این بیمارستان برگزار شد.

دکتر مجید ملکی، سوپروایزر بیماری‌های عفونی بیمارستان بهبود، در جمع اصحاب رسانه اطلاعاتی در این خصوص ارائه داد: سرطان پستان در جهان شیوع بالایی دارد و در کشور ایران، بیشترین آمار به ترتیب مربوط به سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان روده (کولورکتال) و سرطان معده است. خوشبختانه، میزان بروز سالیانه سرطان در ایران از میانگین جهانی کمتر است.

خدمات رایگان غربالگری در بیمارستان بهبود

وی گفت: سرطان پستان می‌تواند گروه‌های سنی مختلف را درگیر کند. بر اساس مقالات منتشر شده، میانگین سن ابتلا به سرطان پستان بین ۴۷/۹ تا ۵۴/۶ سال اعلام شده و طبق پایگاه داده ملی سرطان، میانگین سن ابتلا ۴۹/۸۴ سال بوده است؛ به‌طوری که نیمی از بیماران، ۴۸ سال یا کمتر سن داشته‌اند. در یک تحقیق، میانگین سنی ابتلا به سرطان پستان در ایران ۴۹ سال گزارش شده است.

وی افزود: از آن‌جایی که خطر ابتلا به سرطان پستان نیمی از جمعیت (زنان) را تهدید می‌کند، بنابراین آگاه‌سازی، آموزش و تشخیص زودهنگام، روند درمان را آسان‌تر خواهد کرد. زنان و دختران می‌توانند نحوه بررسی پستان را از متخصصان این حوزه آموزش ببینند و به‌صورت روتین ماهانه، در خانه آن را انجام دهند.

وی ادامه داد: لازم به ذکر است که مشاهده هرگونه توده در بافت پستان، لزوماً نیاز به ماموگرافی ندارد و در بسیاری از موارد، با معاینه‌های اولیه و سونوگرافی‌های دقیق، قابل تشخیص است. برخی از این توده‌ها خوش‌خیم هستند و معمولاً با دارو قابل کنترل می‌باشند.

خدمات رایگان غربالگری در بیمارستان بهبود

وی توضیح‌داد: ترشحاتی که بدون فشار و به‌صورت خودبه‌خود از پستان خارج می‌شوند، نیاز به بررسی و مراجعه به پزشک متخصص دارند. التهاب و عفونت پستان که به روماتیسم پستان نیز معروف است، جزو بیماری‌های خودایمنی محسوب می‌شود که روند درمان آن کمی طولانی‌تر است. تشخیص و مراجعه زودهنگام در این‌گونه موارد تأثیر بسزایی در روند درمان دارد.

دکتر ملکی تاکید کرد: زنانی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند، بیشتر در معرض خطر هستند و توصیه می‌شود حداقل هر شش ماه یک‌بار جهت بررسی به پزشک مراجعه کنند.

وی با اشاره به دیگر عوامل شایع بروز سرطان پستان بیان کرد: حاملگی پس از ۳۰ سالگی، کم‌تحرکی، چاقی، افزایش سن، مصرف دخانیات و الکل، عدم بارداری و شیردهی، تغذیه ناسالم، سبک زندگی ماشینی و ناسالم، خوددرمانی، شروع زودهنگام قاعدگی و یائسگی دیررس، و استفاده خودسرانه از داروهای هورمونی.همچنین استفاده از لباس زیر نامناسب و تنگ، ممکن است موجب تحریک کیست‌های پستان شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، درمان سرطان پستان تنها توسط یک پزشک صورت نمی‌گیرد، بلکه تیمی متشکل از پزشکان متخصص در روند درمان مشارکت می‌کنند.

و در نهایت، طبق شعار جامعه جهانی:

«با آگاهی، نجات آغاز می‌شود»؛

سرطان پستان با تشخیص زودهنگام قابل درمان است. با مشاهده کوچکن‌ترین تغییر در شکل ظاهری، اندازه یا بافت پستان، مراجعه به پزشک می‌تواند روند بهبودی را تسهیل کند.

و صد البته، با ورزش، رژیم غذایی سالم، پرهیز از دخانیات و الکل، داشتن روحیه شاد، مراقبت‌های بهداشتی و در نهایت انتخاب سبک زندگی سالم، می‌توان گفت:
پیشگیری بهتر از درمان است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *