گروه بینالملل آذرانجمن؛ امیررضا اسعدی، کارشناس سیاسی در بررسی مواضع اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال فلسطین در گفتگو با آذرانجمن گفت: درگیری ها بین گروه حماس و رژیم صهیونسیتی در حالی با شدت ادامه دارد که ارتش اسرائیل به دلیل حمایت از طرف اکثر دولت های غربی و خصوصاً آمریکا بیمی از گسترش کشتار مردم غزه در خود نمیبیند. در خصوص گسترش کشتار غیر نظامیان توسط اسرائیل میتوان بمباران بیمارستان المعمدانی غزه توسط اسرائیل را یک نوع تحمل سنجی در نظر گرفت با این نگرش که اگر با قتل عام بیش از هزار نفر مردم غیر نظامی در یک شب عکس العمل جدی از طرف هیچ کشور و نهاد بین المللی که منجر به از کار افتادن ماشین کشتار اسرائیل شود اتفاق نمیافتد پس بنابراین افکار عمومی خاورمیانه و جهان به نوعی آماده پذیرش جان باختگان فلسطینی بیشتری در صورت حملات شدید تر از طرف اسرائیل است. با شرایط موجود شمارش معکوس برای حمله ی زمینی ارتش اسرائیل به غزه آغاز شده است. علیرغم فشار برخی دولت ها و طرح برخی تهدید ها بر علیه اسرائیل و حتی امکان سرایت جنگ به سایر نقاط خاورمیانه میتوان گفت این حمله با هدف اولیه ی حذف کامل گروه حماس از غزه و با هدف نهایی الحاق رسمی غزه به اسرائیل انجام خواهد شد در این میان مواضع دولت های منطقه و همچنین قدرت های بین المللی را نمیتوان دور از نقطه ی تاثیر دید .
وی افزود: دولت آمریکا طبق روال سابق موضع دائمی خود را پشتیبان اصلی کشور اسرائیل میداند و در جنگ حاضر نیز این نقش خود را به انواع روش ها انجام داده است. از جمله میتوان به ارسال ناو هواپیمابر استراتژیک به منطقه ، تحویل بسته تسلیحاتی به ارتش اسرائیل در حجم قابل توجه و حمایت مالی اشاره کرد البته سایر اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل غیر از چین و روسیه همگام با دولت آمریکا در این حمایت ها مشارکت دارند. دو کشور قدرتمند دیگر که بر خلاف سال های گذشته در قبال مسئله ی فلسطین اظهار موضع کرده اند روسیه و چین میباشد، هر دو کشور مباحث مشترکی نظیر پیگیری طرح شکست خورده ی دو دولت را مطرح کرده اند که در اصل هدف هیچ کدام اجرای این طرح نمیباشد بلکه هر دو با یک روش مشترک به دنبال دو هدف متفاوت هستند و در این اتفاق منافع مشترکی را دارا هستند.
وی اضافه کرد: بیان دوباره طرح دو دولت فلسطین – اسرائیل از طرف رهبران روسیه در کوتاه مدت هدف فشار آوردن بر دولت نتانیاهو در اسرائیل را دنبال میکند تا بلکه منجر به قطع حمایت اسرائیل از زلنسکی در اوکراین شود و گرهی از کار ارتش روسیه در کارزار اوکراین بگشاید، این در حالی است که طرح این موضوع از طرف رهبران چین موضوعی فراتر را هدف قرار داده است. همانطور که عیان است چینی ها مدتی است که در حال ایجاد مسیر تجاری جاده ابریشم میباشند و به موازات آن در ماه اخیر ایجاد یک مسیر تجاری عمدتاً دریایی از طرف رقیب چینی ها یعنی دولت هند مطرح شده است، باید توجه داشت این مسیر دریایی که از بندرهای جنوبی کشور هند آغاز و در قاره ی اروپا به پایان میرسد دقیقاً با هدف رقابت با جاده ی ابریشم چینی پیگیری میشود.
اسعدی تاکید کرد: بطور منطقی مسیر تجارت دریایی هند بعد از طی دریای سرخ برای ورود به مدیترانه باید از کانال سوئز عبور کند اما در برخی نقشه ها که از این مسیر دریای تا کنون ارائه شده است کشتی های تجاری هندی به جای عبور از کانال سوئز در منطقه ی مصر در بندر ایلات در امتداد جنوبی اسرائیل پهلو گرفته و بعد از حمل بار توسط قطاری که از شهر بئرشبا در نزدیکی مز غزه عبور میکند تخلیه بار تجاری در بندر عصقلان که اتفاقا این بندر نیز به مرز غزه است اتفاق خواهد افتاد بنابراین اگر ناامنی و درگیری در غزه به هر طریق و دلیلی ادامه یابد این مسیر تجاری محقق نخواهد شد؛ از همین روست که برای اولین بار رهبران چین به مسئله ی فلسطین ورود کرده اند! از طرفی نیز رژیم مستقر در اسرائیل برای تامین امنیت این مسیر نیاز به اتمام بحران غزه برای همیشه دارد که خود یک دلیل برای نیاز قطعی این حکومت برای حمله ی زمینی به غزه و حذف گروه حماس از معادلات است.
انتهای پیام/