به گزارش آذرانجمن، حفظ محیط زیست از اصولیترین اصول توسعه پایدار است و آذربایجان شرقی متاسفانه در سالهای اخیر با چالشهای متعددی در زمینه حفاظت از محیط زیست در طرحهای توسعهای بخش معدن و صنعت مواجه بوده است و افکار عمومی مردم آذربایجان با آلودگیهای زیستمحیطی در بخش آب، خاک و هوا سالهاست که درگیرند و اسمهایی نظیر کاوه سودا مراغه، معدن طلای اندریان، کلرپارس، نیروگاه تبریز و… در ذهن آنها جزو اسمهای پرتکرار است که متأسفانه چالشهای متعددی در زمینه آلودگی زیستمحیطی ایجاد کردهاند، اما از سوی دیگر عملکرد گذشته حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم در نحوه برخورد با این چالشها سوال برانگیز است.
آذربایجان استعدادهای متعدد و بالقوهای در صنعت و معدن دارد و لازمه به ظهور رسیدن این استعدادها توجه به اصول توسعه پایدار در مرحله اجرا و بهرهبرداری است که سازمان حفاظت محیط زیست کشور قوانین مترقی در این خصوص دارد که در مرحله اجرا دچار سرنوشت عجیبی میشوند!
تجربه تلخ سالهای گذشته عملکرد ادارهکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در نحوه برخورد با عاملان تخریب آب و خاک جای جای استان که موجب ورود مدعی العموم و تشکیل پرونده قضایی شد، این مهم را مورد تأکید قرار میدهد که لازمه قطع روند نادرست سالهای گذشته در محیط زیست استان، استفاده از مدیران سالم، متعهد به قانون و آشنا به اصول توسعه پایدار است و انتصاب مدیران امتحان پس داده گذشته، دردی از دردهای محیط زیست آسیبپذیر آذربایجان را دوا نخواهد کرد.
خبرهای رسیده از سازمان حفاظت محیط زیست کشور متاسفانه خلاف این مهم را نشان میدهند و گویا رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پی انتصاب مدیری در استان است که کارنامه سوال برانگیزی در عملکرد گذشته خود دارد. انتظار فعالان محیطزیست، صنعتگران و مردم آذربایجان از دولت چهاردهم، توجه به حفظ محیط زیست به عنوان یک اصل اساسی است. احیای دریاچه ارومیه، احیای حیات وحش و جنگلهای ارسباران، حفظ سلامت آب و خاک مناطق مختلف استان و حفظ سلامت هوای کلانشهر تبریز مهمترین خواستهای مردم آذربایجان از سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم است که با روی کار آمدن مدیرانی سالم، مدبر و متخصص حاصل خواهد شد.