به گزارش آذرانجمن، در این میان کاروان کشور ایران با حضور خویش در المپیک های گوناگون توانسته مدال های رنگارنگی از این رویداد مهم در طول تاریخ برگزاری ادوار المپیک کسب کند و در این میان نخستین نشان المپیک توسط محمدجعفر سلماسی که اصالتا از اهالی سلماس آذربایجان بوده، از المپیک ۱۹۴۸ لندن برای کشور ایران به ارمغان آورده شده است.
پس از سلماسی قهرمانان نامی دیگری چون توفیق جهانبخت، ابوطالب طالبی گرگری، رحیم علی آبادی و محمدعلی خجسته پور که زاده ی آذربایجان بودند توانسته اند بر روی سکوهای المپیک بایستند. هادی ساعی بنه کهل هم که اصالتی آذربایجانی دارد توانسته با کسب دو مدال طلا و یک برنز پرافتخارترین المپین ایرانی باشد. اما در این میان بایستی به ورزشکارانی همچون حسین رضازاده، سعید محمدپور و یوسف کرمی اشاره کرد که در آذربایجان رشد و پرورش یافته اند و توانسته اند افتخارات ارزشمندی همچون طلای بازی های المپیک سیدنی و آتن توسط حسین رضازاده، برنز آتن توسط یوسف کرمی و طلای ۲۰۱۲ لندن با قهرمانی سعید محمدپور، برای ایران و خطه ی آذربایجان کسب کنند.
با وجود کسب مدال های گوناگون توسط ورزشکاران اصالتا آذربایجانی؛ مسئولان، رسانه ها، کارشناسان و دلسوزان ورزش آذربایجان بایستی پس از پایان المپیک پاریس بررسی کنند که دلایل اصلی درصد پایین حضور ورزشکاران آذربایجانی در المپیک و ناتوانی کسب مدال توسط المپین های آذربایجانی در المپیک های اخیر چه بوده است و چرا بیشتر ورزشکاران آذربایجانی در صورت مهاجرت به پایتخت می توانند مسیر خویش را برای کسب مدال هموارتر کنند؟
لازم به ذکر است فرزاد باهر ارسباران و علی پاکدامن در رشته ی شمشیربازی، علی لبیب در رشته ی دوچرخه سواری، فاطمه مجلل در قایقرانی رویینگ تک نفره و زینب نوروزی و مهسا جاور در رشته ی قایقرانی دونفره، نمایندگان خطه ی آذربایجان در کاروان تیم ایران جهت شرکت در المپیک پاریس خواهند بود.