تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 14313
تاریخ : 14 بهمن 1399 :: 13:35
حوزه : اسلایدر, برگزیده اخبار, فرهنگی, ویژه, گفتگو
پبروزمنش در مصاحبه با آذرانجمن؛ بر اساس قانون فعالیت های فرهنگی معاف از مالیات هستند/ بعضی انتشارات به سمت کپی کاری و کتاب سازی رفته اند سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: اگر مصداقی اشاره شود که در کدام نشریه از طریق سوبسیدهای دولتی رانت ایجاد شده پیگیری می کنیم.

گروه فرهنگ و هنر آذرانجمن: هفته گذشته برای بررسی وضعیت صنعت نشر و کتاب در دوران کرونا در شهر تبریز به سراغ دوتن از فعالین این حوزه رفتیم(اینجا بخوانید). حال برای پیگیری مشکلات مطروحه گفت و گویی با علی پیروز منش، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی انجام داده ایم که در ادامه این مصاحبه را می خوانید: فعالیت های فرهنگی

علی پیروزمنش، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در گفت و با خبرنگار آذرانجمن در رابطه با معافیت مالیاتی نشریات و کتاب فروشی های استان عنوان کرد: بر اساس ماده ٣٩ قانون مالیاتی کشور فعالیت فرهنگی و هنری معاف از مالیات می باشند که حوزه نشر نیز جزو فعالیت های فرهنگی بوده و اساسا معاف از مالیات هستند. اما در خصوص کتاب فروشی ها نیز طرح هایی برای کتاب فروشی ها اعمال شده که در این راستا در استان ما نیز اقداماتی انجام گرفته است. از جمله جشنواره های فجر که یارانه این جشنواره از طرف وزارت ارشاد پرداخت می شود که در نتیجه موجب تشویق خرید کتاب از طرف مردم و منتفع شدن کتاب فروشی ها از این امر می شود.

وی افزود: همچنین طی تفاهم نامه ای که با شهرداری کلانشهر تبریز داشته ایم شهرداری در دو نوبت ٣۰۰ میلیون تومان یارانه برای کتاب فروشی ها تامین خواهد کرد و اهالی صنف کتاب فروشان استان از این یارانه منتفع خواهند شد اولین دوره این جشنواره از ٢٢ تا ٢٩ بهمن ماه توسط شهرداری تبریز و وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار خواهد شد.

ادعای ایجاد رانت از طریق سوبسیدهای دولتی را رد می کنم

علی پیروزمنش، ادعای ایجاد رانت از طریق سوبسیدهای دولتی را رد کرد و افزود: در بحث اختصاص یارانه کاغذ با ارز ۴٢۰۰ تومانی، به دلیل گرانی کاغذ و لزوم ورود کاغذ به کشور و بروز بعضی مشکلات در فعالیت انتشارت، روزنامه ها و رسانه ها، دولت به این موضوع ورود کرد و بعضی افراد را به عنوان وارد کنندگان کاغذ مشخص کرد و همچنین سهم استانی آن افراد نیز اعلام شد. شاید در فرایند این طرح یک سری عیب هایی وجود داشته باشد و من اطلاعی از آن ندارم اما اگر مصداقی اشاره ای شود که در کدام نشریه این اتفاق افتاده مطمئنا پیگیری خواهیم کرد و و قابل رصد است اما با کلی گویی به جایی نمی رسیم.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد استان به کم کاری و عدم تولید محتوای مناسب از طرف بعضی ناشران اشاره کرد و گفت: اگر نشریات کشور ترکیه را بررسی کنیم متوجه می شویم که آنها روی محتوای کتاب کار می کنند و مخاطب را درست تشخیص می دهند و بر اساس نیازهای جامعه کتاب می نویسند به همین دلیل جذابیت کتاب های ترکیه در بازارهای داخل و بین المللی بالا رفته و جز کتاب های پرفروش قرار می گیرند.

بعضی انتشارات به سمت کپی کاری و کتاب سازی رفته اند

علی پیروزمنش در پایان گفت: اگر ما به کتاب به عنوان یک کالا نگاه کنیم این کالا باید صرفه اقتصادی داشته باشد و به عنوان کسب و کار تیراژ بالا داشته و به تجدید چاپ برسد. ناشری که تیراژ ۱۰۰۰ تایی می خواهد به ما تعهد دارد تا این تعداد را در چاپ خانه تولید و توزیع کند. اما بعضا ناشران به دلیل نبود بودجه کافی تعداد کمی تیراژ درخواست می دهند و این تعداد به قدری محدود است که توجیه مالی ندارد و ما هم قبول داریم که تیراژ کتاب باید بالا برود منتهی ناشر باید از لحاظ محتوایی و کیفیت چاپ در سطح بالایی کار کند و یک محصول فرهنگی جذاب ارائه کند که تیراژ بالا و تجدید چاپ هم داشته باشد. انتشارات ما در این زمینه کم کاری کرده اند و متاسفانه بعضا دیده می شود بعضی ها کپی کاری و کتاب سازی می کنند و با این روش مطمئنا وضعیت اقتصادی انتشارات ما بهبود نخواهد یافت.

مصاحبه: عاطف احدپور

انتهای پیام/