تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۷/۰۸ - ساعت ۱۵:۱۱ کدخبر: 87399 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

گرمای پاییز در فنجان: نوشیدنی‌های محبوب کافه‌های تبریز

با شروع پاییز، تبریز رنگی تازه به خود می‌گیرد؛ برگ‌ها زیر پا خش‌خش می‌کنند و عصرهای خنک، دل‌چسب‌تر از همیشه‌اند. در این فصل، کافه‌گردی تبدیل به یک آیین شهری می‌شود و نوشیدنی‌های گرم، قهرمانان منوها هستند. اما وقتی اسم یک نوشیدنی خاص را در منو دیدید، آیا می‌دانید از چه چیزی تشکیل شده؟

به گزارش آذرانجمن، با آغاز پاییز، تبریز به یک بوم رنگارنگ و دل‌انگیز تبدیل می‌شود؛ جایی که برگ‌های زرد و نارنجی زیر پاها خش‌خش می‌کنند و هوای خنک عصرها، حس آرامش و دل‌چسبی را به ارمغان می‌آورد. در این فصل زیبا، کافه‌گردی به یک سنت و آیین شهری بدل می‌شود و نوشیدنی‌های گرم با عطر و طعم دلنشین خود، قهرمانان منوها هستند. اما وقتی در میان این منوهای جذاب، نام یک نوشیدنی خاص را مشاهده می‌کنید، آیا از ترکیبات آن آگاهی دارید؟ آیا می‌دانید که هر فنجان چه داستانی را روایت می‌کند و چه عطر و طعمی را برای شما به ارمغان می‌آورد؟ بیایید با هم به دنیای این نوشیدنی‌ها سفر کنیم و رازهای هر کافه را کشف کنیم.

Advertise

معرفی نوشیدنی‌ها

سالپ یا ثعلب (Salep)

ترکیبات: پودر ریشه‌ی ارکیده، شیر، شکر، دارچین
طعم: لطیف، گرم و کمی گلی

  • نکته: سالپ یک نوشیدنی سنتی ترکیه‌ای است که در تبریز هم محبوبیت زیادی دارد. بافت کرمی و عطر خاصش، آن را به انتخابی عالی برای عصرهای سرد تبدیل کرده.

چای ماسالا

ترکیبات: چای سیاه، شیر، زنجبیل، دارچین، هل، میخک، فلفل سیاه
طعم: تند و شیرین، با رایحه‌ی ادویه‌ای

  • نکته: این نوشیدنی هندی در تبریز هم جا افتاده و در کافه‌های خاص سرو می‌شود. انرژی‌بخش و گرم‌کننده‌ی بدن.

هات چاکلت با ادویه‌ی پاییزی

ترکیبات: شکلات تلخ، شیر، دارچین، جوز هندی، خامه
 طعم: غلیظ، شیرین و ادویه‌دار

  • نکته: نسخه‌ی پاییزی هات چاکلت با ادویه‌های گرم، حس نوستالژی و آرامش را در هر جرعه منتقل می‌کند.

قهوه ترک با هل یا دارچین 

ترکیبات: قهوه ترک، آب، هل یا دارچین
طعم: تلخ و معطر

  • نکته: افزودن ادویه‌های گرم به قهوه ترک، آن را به نوشیدنی‌ای پاییزی و خاص تبدیل می‌کند.

دم‌نوش به و دارچین

ترکیبات: به خشک‌شده، دارچین، آب جوش
طعم: ملایم، شیرین و معطر

  • نکته: این دم‌نوش سنتی ایرانی، آرامش‌بخش و مناسب شب‌های خنک تبریز است.

لاته

ترکیبات: اسپرسو، مقدار زیاد شیر بخار داده‌شده، کمی کف شیر

طعم: نرم، کرمی و شیرین‌تر از کاپوچینو

  • نکته: مناسب برای کسانی که طعم قهوه را ملایم‌تر می‌پسندند.

ماکیاتو

ترکیبات: اسپرسو با کمی کف شیر یا شیر بخار داده‌شده

طعم: قوی و تلخ، با لمس لطیف شیر

  • نکته: برای دوست‌داران قهوه‌ی خالص با کمی لطافت.

موکا (Mocha)

ترکیبات: اسپرسو، شکلات، شیر بخار داده‌شده، خامه
طعم: ترکیبی از تلخی قهوه و شیرینی شکلات

  • نکته: انتخابی دل‌چسب برای کسانی که هم قهوه دوست دارند، هم شکلات.

کاپوچینوپ

ترکیبات: اسپرسو، شیر بخار داده‌شده، کف شیر

طعم: متعادل بین تلخی قهوه و لطافت شیر

  • نکته: انتخابی کلاسیک برای کسانی که طعم قهوه را دوست دارند اما به لطافت هم اهمیت می‌دهند.

پسته لاته (Pistachio Latte)

ترکیبات: اسپرسو، شیر، شربت پسته یا کره‌ی پسته، کف شیر
طعم: کرمی، مغزی و کمی شیرین

  • نکته: این نوشیدنی با رنگ سبز ملایم و طعم خاص پسته، هم چشم‌نوازه هم دل‌نواز.

کارامل دارچینی لاته (Cinnamon Caramel Latte)

ترکیبات: اسپرسو، شیر، سس کارامل، دارچین، کف شیر
طعم: شیرین، گرم و ادویه‌دار

  • نکته: ترکیب کارامل و دارچین حس پاییز رو در یک فنجان جمع می‌کنه.

چای سیب و دارچین (Apple Cinnamon Tea)

ترکیبات: چای سیاه یا سبز، تکه‌های سیب، دارچین، عسل
طعم: میوه‌ای، ملایم و معطر

  • نکته: دم‌نوشی پاییزی با رایحه‌ی سیب پخته و دارچین، مناسب برای عصرهای آرام.

شیر زردچوبه (Golden Milk)

ترکیبات: شیر، زردچوبه، زنجبیل، دارچین، عسل

طعم: ادویه‌ای، گرم و آرامش‌بخش

  • نکته: نوشیدنی سنتی آیورودا که حالا در کافه‌های مدرن هم جا افتاده؛ ضدالتهاب و آرام‌کننده.

چای پرتقال و هل (Orange Cardamom Tea)

ترکیبات: چای سیاه، پوست پرتقال، هل، عسل
 طعم: مرکباتی، ادویه‌دار و تازه

  • نکته: ترکیب پرتقال و هل طعمی خاص و متفاوت ایجاد می‌کنه که هم انرژی‌بخشه هم خوش‌عطر.

اژدهای خواب‌آلود (Sleepy Dragon)

ترکیبات: چای سبز، شیر نارگیل، عسل، زنجبیل
طعم: ملایم، گرم و کمی تند

  • نکته: برای عصرهایی که هم آرامش می‌خوای هم یه ضربه‌ی انرژی؛ اسمش هم حسابی کنجکاوی‌برانگیزه!

بوسه‌ی بخار (Steam Kiss)

ترکیبات: اسپرسو، شیر بخار داده‌شده، عصاره‌ی وانیل، دارچین
طعم: لطیف، شیرین و معطر

  • نکته: یه نوشیدنی رمانتیک برای قرارهای پاییزی؛ اسمش خودش یه داستانه.

جادوی خاکستری (Grey Magic)

ترکیبات: چای ارل‌گری، شیر، شربت اسطوخودوس

طعم: گلی، لطیف و خاص

  • نکته: نسخه‌ی فانتزی‌تر از لاته‌ی ارل‌گری؛ مناسب برای کسانی که دنبال تجربه‌ی متفاوتن.

کاکائوی خجالتی (Shy Cocoa)

 ترکیبات: شکلات سفید، شیر، کمی قهوه، پودر هل
طعم: شیرین، لطیف و کمی ادویه‌دار

  • نکته: برای کسانی که هات چاکلت دوست دارن ولی دنبال یه طعم لطیف‌تر و متفاوت‌ترن.

 آفوگاتو (Affogato)

ترکیبات: اسپرسو داغ + بستنی وانیلی
طعم: ترکیب تلخی قهوه با شیرینی بستنی

  •  نکته: اسمش ایتالیاییه و به معنی “غرق‌شده” است؛ چون اسپرسو روی بستنی ریخته می‌شه.

فلت وایت (Flat White)

ترکیبات: اسپرسو + شیر بخار داده‌شده (بدون کف زیاد)
طعم: نرم‌تر از کاپوچینو، با طعم قهوه غالب

  • نکته: اسمش به بافت صاف و بدون کف نوشیدنی اشاره داره؛ محبوب در موج سوم کافه‌داری.

کورتادو (Cortado)

ترکیبات: اسپرسو + شیر بخار داده‌شده به نسبت مساوی
طعم: متعادل، بدون تلخی زیاد

  • نکته: اسم اسپانیاییه و به معنی “بُریده‌شده”؛ یعنی تلخی اسپرسو با شیر بریده شده.

موکا سفید (White Mocha)

ترکیبات: اسپرسو + شکلات سفید + شیر

طعم: شیرین‌تر و لطیف‌تر از موکای معمولی

  • نکته: اسمش به خاطر استفاده از شکلات سفیده؛ توی منوها گاهی با اسم “موکا برفی” هم دیده می‌شه.

راف (Raf Coffee)

ترکیبات: اسپرسو، خامه، شکر، گاهی وانیل یا دارچین
طعم: کرمی، شیرین و لطیف

  • نکته: نوشیدنی روسی که توی کافه‌های خاص تبریز جا افتاده؛ اسمش از اسم مشتری‌ای که اولین بار سفارش داد گرفته شده!

بامبی لاته (Bambi Latte)

ترکیبات: اسپرسو، شیر، شربت فندق یا بادام، دارچین
طعم: مغزی، شیرین و گرم

  • نکته: اسم فانتزی و لطیفش باعث شده توی منوهای پاییزی بدرخشه؛ مخصوصاً برای استوری‌های اینستاگرامی!

چای ارل‌گری لاته (London Fog)

ترکیبات: چای ارل‌گری، شیر بخار داده‌شده، وانیل
طعم: گلی، لطیف و معطر

  • نکته: اسمش به مه لندن اشاره داره؛ یه انتخاب شیک و خاص برای عصرهای پاییزی.

پاییز تبریز فقط با برگ‌های زرد و هوای خنک تعریف نمی‌شود؛ بلکه با فنجان‌هایی گرم، پر از طعم و خاطره، معنا پیدا می‌کند. حالا که ترکیبات نوشیدنی‌ها را می‌دانید، دفعه‌ی بعد که به کافه رفتید، با خیال راحت انتخاب کنید و از لحظه‌هاتون بیشتر لذت ببرید.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *