تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۲/۱۳ - ساعت ۱۴:۰۹ کدخبر: 61276 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

پیش‌بینی بازار مسکن تبریز در سال ۱۴۰۳؛

از رکود تا افزایش قیمت

کارشناس بازار مسکن گفت: بازار مسکن در سال ۱۴۰۳دست کم تا نیمه اول شاهد رکود مطلق خواهد بود ولی پس از آن وارد دوره بعدی و شروع افزایش قیمت خواهد شد.

گروه اقتصاد آذرانجمن: بهزاد رادان، کارشناس بازار مسکن در گفتگو با آذرانجمن در خصوص وضعیت بازار مسکن در عید عنوان می‌کند: وضعیت بازار ملک امسال بسیار متفاوت تر از سال های قبلیست، با توجه به تحولات سیاسی در منطقه و نوسان قیمت دلار اکثر خریداران و فروشندگان منتظر بودند تا پس از انتخابات معاملات خودشان را انجام دهند.

او می‌افزاید: طبق روال سال های قبل بازار مسکن باید نزدیک عید پر رونق می‌بود، زیرا که بازار شب عید مسکن با دیگر بازارها متفاوت است و از اواخر دی‌ماه تا اواسط اسفند ادامه پیدا می‌کند و پس از آن بیشتر مردم به دنبال خوراک و پوشاک و ملازمات مسافرت و… هستند تا خرید های اساسی شان همانند مسکن؛ ولی دنبال کردن اخبار تاثیر خیلی زیادی به خرید های اساسی مردم گذاشته و شیرینی بازار عید امسال صعودی مشاهده نشد.

Advertise

او با در نظر گرفتن چشم انداز سال جدید در این بازار می‌گوید: طبق روالی که بازار مسکن پس از انقلاب به خودش گرفته، دوره پنج ساله برای قیمت مسکن در نظر گرفته ایم که دو سال آن با رکود مواجه است و یک سال بصورت استارت افزایش قیمت و دو سال رونق و تورم را با خود داراست. با این توصیفات بازار در سال ۱۴۰۳دست کم تا نیمه اول رکود مطلق ولی پس از آن وارد دوره بعدی و شروع افزایش قیمت خواهد شد.

او با بیان اینکه اشتباه است که واسطه ها باعث افزایش قیمت می‌شوند ادامه می‌دهد: بر طبق اخبار درمانی که دولت پیش رو گرفته در تمامی بازارها این سناریو را از خودشان نشان می‌دهند که دست دلال ها از بازار قطع می‌شود، درصورتیکه چنین نیست و دلال ها نقشی بجز جوش دادن معاملات ندارند و این تفکر کاملا اشتباه است که واسطه ها موجب افزایش قیمت می‌شوند‌‌.

او دلیل اصلی رکود بازار را اخبار سیاسی در کشور بیان می‌کند و میافزاید: زمانه به سمت و سویی رفته که منبع تصمیم گیری های خرد و کلان مردم جامعه، اخبار و دنیای مجازی است، به‌همین علت می‌توان گفت درصدی از بازیگران بازار مسکن منتظر رییس جمهور جدید ایالت متحده آمریکا هستند و تصمیم هایشان را برحسب فردی که انتخاب خواهد شد خواهند گرفت.

رادان تفاوت قیمت آپارتمان های کلید نخورده با ساختمان های قدیمی را چنین توصیف می‌کند: میزان تفاوت قیمت آپارتمان های صفر با آپارتمان های ساخت قدیم، بسته به میزان مدت استفاده، متریال استفاده شده، موقعیت ملک و میزان سهم العرصه ی آپارتمان، قیمت گذاری می‌شود؛ ولی عرفا در مکان هایی که از همه جوانب متوسط است حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد تفاوت قیمت وجود دارد.

او در خصوص تورم به وجود آمده در بازار مسکن شهر تبریز می‌گوید: به لطف تورم هیچ بازاری از تورم امسال جانمانده و نسبت به میزان تورم افزایش قیمت داشته که بازار مسکن نیز بعنوان امن ترین گزینه سرمایه گذاری سهم افزایش بیشتری نسبت به بازارهای همسان اش داشته و مناطق نسبت به لوکیشن شان ارجهیتی در این تغییر نداشته و همه مناطق به نسبت یک میزان حدودا افزایش یافته اند؛ ولی فرصت های سرمایه گذاری ملکی در مکان هایی مانند شهرک خاوران که مستعد پیشرفت هستند و هنوز سیر پیشرفت شان آغاز نشده و مردم عزیز پس از اخذ استعلامات لازم از شهرداری می‌توانند باخیال راحت ملک شان را از این شهرک خریداری نمایند.

کارشناس بازار مسکن در خصوص روند قیمتی در سال آتی اظهار می‌کند: معاملات بالطبع پس از نیمه اول سال جدید شروع به افزایش شدید خواهد نمود و به این علت دولت برای اخذ مالیات از معاملات کمر بسته و بودجه را نسبت به این موارد اصلاح نموده و قانون بندی کرده است. این روند باتوجه به سنه های پیشین بطور دوره ای طی خواهد شد و سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ قیمت مسکن حداقل سه برابر افزایش خواهد شد.

رادان درباره بهترین زمان خرید خانه می‌گوید: مردم باید تا قبل از نیمه دوم سال جدید پیش رو تصمیمات اساسی شان را بگیرند و به تلاطم نخورند چون استارت افزایش قیمت از برج ۶ بطور ناگهانی خواهد بود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *