تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ - ساعت ۱۴:۱۸ کدخبر: 80193 comment-2 Created with Sketch Beta. نظرات (0)

آینده اقتصاد کشور در دست کسب‌وکارهای دانش‌بنیان

آينده اقتصاد کشور در دست کسب‌وکارهاي دانش‌بنيان

آينده اقتصاد کشور به‌طور فزاينده‌اي به مسير کسب‌وکارهاي دانش‌بنيان وابسته است و نقش اين کسب‌وکارها در توسعه پايدار کشور غيرقابل انکار است.

به گزارش آذرانجمن به نقل از احرار، آینده اقتصاد کشور به‌طور فزاینده‌ای به مسیر کسب‌وکارهای دانش‌بنیان وابسته است و نقش این کسب‌وکارها در توسعه پایدار کشور غیرقابل انکار است. رشد و پیشرفت این حوزه مستلزم حمایت‌های مستمر از سوی نهادهای دولتی و خصوصی است، چرا که این شرکت‌ها به عنوان موتورهای محرک توسعه، نیاز به بستری مناسب برای شکوفایی و گسترش دارند.

حمایت‌های دولتی از شرکت‌های دانش‌بنیان باید در عرصه‌هایی چون برداشتن موانع اداری، کاهش بروکراسی، و تقویت زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی متمرکز شود. این اقدامات نه تنها به تقویت نیروی متخصص در این بخش کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز شکل‌گیری و توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه می‌شود.

Advertise

در سطح آموزشی، دانش‌آموزان، دانشجویان و حتی اساتید دانشگاه‌ها تا زمانی که در محیط‌های آموزشی فعال هستند، بیشتر به یادگیری مفاهیم و دانش نظری مشغولند و کمتر توجهی به عملی کردن این آموخته‌ها در صنعت دارند. در این راستا، ایجاد ارتباط نزدیک میان صنعت و دانشگاه، و فراهم کردن زمینه‌های عملی برای دانشجویان در صنایع مختلف، می‌تواند گام بلندی در جهت استفاده از ظرفیت‌های علمی و تبدیل آنها به محصولات و خدمات کارآمد در صنعت باشد. این امر موجب افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ارتقای کیفیت تولیدات خواهد شد.

در استان آذربایجان شرقی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲۱۲ شرکت رسیده است که نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است. با این حال، برخی از این شرکت‌ها علی‌رغم بهره‌مندی از حمایت‌های دولتی، نتوانسته‌اند در تولید، خدمات و صادرات به موفقیت‌های چشمگیری دست یابند. این موضوع نشان می‌دهد که در ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های این شرکت‌ها نیاز به دقت بیشتری است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد در زمینه بررسی تحقیقات و فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، خلأهایی وجود دارد که باید با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و نظارت مؤثرتر، برطرف شوند. در حال حاضر، برخی از این شرکت‌ها به دلیل ضعف‌های موجود در بخش‌های مختلف، نیروهای متخصص خود را از دست می‌دهند و این می‌تواند به کاهش ظرفیت تولیدی و نوآوری آنها منجر شود.

در نهایت، هرچند که جایگاه دوم ایران در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در جهان جایگاه مطلوبی است، اما باید توجه بیشتری به تأثیر واقعی این شرکت‌ها در توسعه اقتصادی کشور، رونق تولیدات داخلی و ارتقای کیفیت آنها داشت. تشکیل و حمایت از این شرکت‌ها بدون توجه به پیوند مستحکم آنها با صنایع بزرگ و نیازهای واقعی بازار نمی‌تواند به تنهایی ضامن موفقیت و رونق اقتصادی باشد. ایجاد این ارتباطات و همکاری‌های متقابل می‌تواند به تداوم فعالیت این شرکت‌ها و تحقق اهداف اقتصادی کشور کمک شایانی کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *