تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 54950
تاریخ : 25 مهر 1402 :: 0:13
حوزه : اجتماعی, برگزیده اخبار
در جلسه شورای شهرستان تبریز مطرح شد؛ معادله مجهول عوارض صنایع آلاینده شهرستان تبریز بیست‌وپنجمین جلسه شورای شهرستان تبریز با حضور اعضای شورا در تبریز برگزار شد.

به گزارش آذرانجمن؛  جلسه شورای شهرستان تبریز با حضور اشتری مدیر کل محیط زیست استان و میر رضایی معاونت منابع انسانی محیط زیست استان برگزار شد و موضوعات زیر مورد بحث بررسی و تصمیمات مربوطه اتخاذ گردید. 

مهدی پورقلی؛ رئیس شورای شهرستان در این جلسه در خصوص عوارض آلایندگی ها عنوان کرد: در بحث آلاینده ها قانونی تا سال ۹۵ وجود داشت که شهرداری ها مستقیما می‌توانستند از صنایع آلاینده درآمدزایی کنند اما با ایجاد تجمیع عوارض مبلغ کمی از این صنایع به دست شهرداری ها می‌رسد و باعث متضرر شدن حق و حقوق شهرهایی می‌شود که در این مناطق بیشترین درگیری را با پالایشگاه و پتروشیمی تبریز دارند و در نزدیکی واحدهای آلاینده هستند.

وی ادامه داد: به خاطر صنایع آلاینده دیگر باغهای سردرود و باغ معروف آن بازدهی و بهره وری سلامتی سالهای قبل را ندارند،هدف این است که روشنگری شود و در جلسه بعدی مصوباتی صورت گیرد تا کمکی به شهر ها و شهرک ها جهت جبران معافات به شهرداری‌ها شود. تا کنون ۱۰۰ تا ۹۰ واحد آلاینده در شهرستان تبریز معرفی شده که باید عوارض پرداخت نمایند و اطلاعی از هزینه کرد توسط شهرداری‌ها صورت گیرد.

در ادامه این جلسه به مشکلات مرتبط با محل دفن پسماندهای شهرهای خسروشاه و چندین شهر اطراف آن که مورد اعتراض اهالی هست پرداخته شد.

در خصوص مشکلات شهر لاهیجان از بابت تصفیه خانه سهند و گرد و خاک اطراف شهر و همچنین مشکلات باغ معروف در خصوص آلودگیهای زیست محیطی موجود در این روستا مقرر شد اقداماتی صورت گیرد .

اشتری، مدیر کل محیط زیست آذربایجان شرقی تشریح کرد: شورای شهرستان با برگزاری این جلسات نشان می‌دهد که در راستای اهداف زیست محیطی کار می‌کند و به این موضوعات حساس است. برابر مطالعاتی که در خصوص آلایندگی تبریز انتشار شده، حدودا ۸۰ درصد آلایندگی مربوط به ترافیک شهری و ۲۰ درصد به صنایع بر می‌گردد. باید فرهنگ منابع طبیعی را به منافع عمومی تبدیل کنیم.

همچنین در خصوص مشکل دفن محل زباله گاه در خسروشاه عنوان کرد تا بازدید و اقدامات لازم در خصوص وجود آلودگی و مشکل انجام گیرد.

وی ادامه داد: بحث تصفیه خانه سهند و همچنین ماسه شویی موجود در نزدیکی لاهیجان مقرر شد تا بررسی و پایش های مورد نیاز صورت گرفته و به واحدهای مذکور اخطار داده شود.

علاوه بر آن، اعلام شد در کارخانجات پالایشگاه و پتروشیمی تبریز اقدامات خوبی از طریق دادستانی صورت گرفته و آلودگی کاهش یافته است.

بر اساس گفته مدیرکل محیط زیست استان؛ کلرپارس متعهد شده است تا هیچگونه آلودگی فاضلاب به بیرون انتقال ندهد و در صورت مشاهده تسط اعضای شورای شهرستان اطلاع داده شود.

انتهای پیام/