تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 31856
تاریخ : 22 تیر 1401 :: 11:47
حوزه : اجتماعی, اسلایدر, برگزیده اخبار, ویژه, گزارش
وضعیت بغرنج فروش روزنامه در دکه‌های تبریز؛ دکه مطبوعات یا چای و سیگار؟! وضعیت مطبوعات و فروش آن‌ ها در دکه‌ های تبریز اصلا مناسب نیست و نسبت به سال‌ های اخیر کاهش شدیدی داشته است.

گروه فرهنگ و هنر آذرانجمن/سما شیرزاد: این روزها در تبریز برخلاف سال های گذشته روزنامه ها فقط به صورت نمادین در پیشخوان دکه ها به نمایش گذاشته می‌شوند. دکه های روزنامه فروشی به دکه های چای و سیگار جای خوش کرده اند و دیگر خبری از خوانده شدن روزنامه، به چشم نمی خورد. روزنامه خوانی در نقاط مختلف جهان از جمله کشورهای ژاپن، ترکیه، آمریکا و کشور های اروپایی، دارای سابقه طولانی می باشد و نشریات دهه ها فعالیت مستمر داشته اند، به طوریکه روزنامه ها به عنوان یکی از ارکان هویت ملی آن کشورها محسوب می‌شوند و شاهد هستیم که به رغم دیجیتالی شدن عرصه رسانه‌ و مطبوعات، روزنامه های آن کشورها با تیراژ های چند میلیونی همچنان در حال انتشار رسانه های مکتوب خود هستند و خوانندگان میلیونی دارد. با این حال در تبریز که در دوره معاصر به عنوان کانونی تاریخ ساز و موثر در عرصه روزنامه نگاری در کشور محسوب می‌شد، نتوانسته جایگاه خود را حفظ کند و وضعیت فعلی روزنامه‌های استان در شأن و جایگاه نام آذربایجان نیست. خبرنگار آذرانجمن در راستای همین موضوع به سراغ دکه های روزنامه فروشی های شهر تبریز راهی شده تا از وضعیت فروش روزنامه ها اطلاعاتی به دست بیاورد. گفت‌وگو با چند نفر از صاحبان دکه های روزنامه فروشی درباره وضعیت این روزهای فروش روزنامه به شرح زیر است:

جز روزنامه در دکه مان همه چیز به فروش می‌رسد

با اولین دکه ای که در سر راهمان قرار دارد از وضعیت فروش روزنامه ها سوال می‌کنیم، او پاسخ میدهد: فروش روزنامه دیگر به نفع دکه داران نیست، اکثر روزنامه های موجود در پیشخوان ها در آخر شب دوباره به عنوان کاغذ باطله برگشت می‌خورند. سود ما روزنامه فروشان از روزنامه نیست به سراغ روزنامه فروش دیگری در همان حوالی می‌رویم. از او می‌خواهیم در خصوص وضعیت فروش روزنامه هایش برایمان بگوید، در جواب سوال با صورتی در هم آویخته چنین می‌گوید: امروزه سود ما روزنامه فروشان از روزنامه نیست، و ما با فروخت سیگار، چای و انواع تنقلات زندگی خود را اداره می‌کنیم، کمتر کسی دیده می‌شود که روزنامه بخرد، آن هم که سودی برای ما ندارد. در طول این راه چندین دکه دار در مناطق تبریز در گفتگو با خبرنگار ما تأکید می‌کنند که تعداد روزنامه خوان‌ها نسبت به سال‌های گذشته بسیار کم شده اما هنوز تا حدودی «همشهری» و «ایران» طرفدارهای خودشان محدودی را دارند اما روزنامه های استانی مخاطب قابل توجهی ندارد. حتی برخی از روزنامه فروشان سطح شهر تبریز اسامی بسیاری از روزنامه های استانی را نمی‌دانستند.

روزنامه‌های استانی به صورت صوری منتشر می‌شوند

در پی گفت‌وگوهای مکرر با دکه داران، به سراغ داوود نیکشرست، مدیر کتابسرای آفتاب می‌رویم. وی در خصوص وضعیت حاضر روزنامه های استان می‌گوید: سال‌هاست که فروش تعداد روزنامه در روز کمتر و کمتر شده و نشر و چاپ دیگر جای خود را به فضای مجازی، انواع سایت ها و پی دی اف ها دادند. او اضافه کرد: دیگر رمقی برای خواندن روزنامه وجود ندارد و چاپ روزنامه های امروزی فقط در حد محدود، نمادین و صوری است که بگویند روزنامه در استان به چاپ می‌رسد. او افزود: مردم اکنون بیشتر از طریق تلگرام، توئیتر و کانال‌های خبری، اخبار را دنبال می‌کنند، زیرا در همان لحظه وقوع خبر، همه کاربران از آن مطلع می‌شوند. به همین دلیل کمتر از قبل اقدام به خرید روزنامه می‌کنند. مدیر کتابسرای آفتاب اظهار داشت : البته روزنامه کاغذی هم طرفداران پروپاقرص خودش را دارد و هنوز به‌طور کامل به دست فراموشی سپرده نشده است. کسانی که ورق زدن روزنامه برایشان لذت بخش است و خواندن روزنامه در هوای نسبتاً سرد زمستان همراه با نوشیدن یک لیوان چای داغ یکی از تفریحات شان محسوب می‌شود. انتهای پیام/