تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 30249
تاریخ : 2 تیر 1401 :: 17:06
حوزه : اقتصادی, برگزیده اخبار
افزایش نجومی اجاره بهای مسکن در شهر تبریز افزایش نرخ اجاره بها و قیمت‌های نجومی مسکن در کلانشهر تبریز، مستأجران را در انتخاب سرپناه خود سرگردان کرده و رکود در بازار مسکن را رقم زده است.

به گزارش آذرانجمن،

 بررسی‌های میدانی از وضعیت بازار مسکن در کلانشهر تبریز، حال و روز خوبی را نشان نمی‌دهد و اگر به سراغ تک تک مشاورین املاک بروی؛ تنها یک حرف برای گفتن دارند و آن، افزایش ۲۰ درصدی نرخ اجاره بها از سوی دولت است که در حال حاضر، مستأجران از پرداخت آن ناتوان مانده‌اند.

این روزها مستأجران علاوه بر تورم و افزایش قیمت کالاهای اساسی، باید با افزایش نرخ اجاره بها نیز کنار بیایند چرا که قیمت مسکن در نقاط مختلف کلانشهر تبریز تابع یک روند نیست و قیمت‌های سر به فلک کشیده‌ای بر بازار مسکن، موجب نارضایتی مستأجران شده است.

در این میان، تمدید خودکار قراداد مستأجران با افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی خبری بود که از سوی وزیر راه و شهرسازی اعلام شد که بر اساس مصوبات صورت گرفته همه قراردادهایی که مستأجران با موجران دارند به صورت خودکار تمدید خواهد شد و نیازی به تخلیه وجود ندارد.

وزیر اقتصاد نیز خبر داده است که بدون رعایت سقف اجاره بها، هیچ مالکی نمی‌تواند حکم تخلیه مستأجر خود را بگیرد، حال مردم را در فشار مسکن درک می‌کنیم؛ رئیس جمهور از فشار بخش مسکن رضایت ندارد و این موضوع در دستور پیگیری ویژه دولت قرار دارد.

۵ هزار مشاور املاکی در کلانشهر تبریز

رئیس اتحادیه مشاورین املاک تبریز در گفت و گو با خبرنگار کاف نیوز گفت : طبق اعلام دولت،نرخ اجاره بها در کلانشهر ها ۲۵ درصد و در تهران نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است.

اسماعیل نعمتی ادامه داد : حدود ۵ هزار مشاور املاک در کلانشهر تبریز وجود دارد.

وی افزود : مستاجران به هنگام تمدید قرارداد، بهتر است به املاک مراجعه کرده و کد رهگیری دریافت کنند.

نعمتی در پایان گفت : مستأجران به هنگام بروز هر گونه تخلف، به اتحادیه اطلاع رسانی کرده و یا از طریق تعزیرات حکومتی پیگیری کنند.

افزایش نرخ اجاره بها و نارضایتی شهروندان تبریزی

یکی از شهروندان تبریزی در گفت و گو با خبرنگار کاف نیوز گفت : همزمان با شیوع ویروس کرونا، مصوبه‌ای از سوی ستاد ملی کرونا تصویب شده بود که متأسفانه تنها در حد شعار باقی ماند؛ حالا نیز با آغاز جابجایی مستأجران، افزایش اجاره بها نیز آغاز شده است.

محمدی ادامه داد : در میان افزایش اجاره بها برخی از صاحب خانه‌ها نیز، افزایش قیمت کالاهای اساسی را بهانه می‌کنند و به همین دلیل بدون هیچ منطقی مبالغ هنگفتی را از مستأجران طلب می‌کنند که در توان آنها نیست.

وی افزود : اگر به سراغ تک تک مشاورین املاک در کلانشهر تبریز سری بزنید، با قیمت‌های مختلفی روبرو می‌شوید که هیچ‌کدام تابع از یک قانون نیست و به همین دلیل، دولت باید در این رابطه ورود کند.

حقوق‌های ناچیز کفاف تورم را نمی‌دهد

این شهروند تبریزی گفت : در حال حاضر با چنین تورم و حقوق‌های ناچیز، مستأجران از پرداخت مبالغ هنگفت اجاره بها ناتوان مانده‌اند و این یعنی بی سرپناهی مستأجران.

وی در پایان افزود : دولت باید قانونی را در رابطه با نرخ اجاره بها به مشاورین املاک ابلاغ کند تا بدین گونه برخی از صاحب خانه‌ها نیز، اقدام به افزایش ناگهانی نرخ اجاره بها نکنند. تا زمانی که دولت، به چنین اقدامی دست نزند این روند هم چنان ادامه خواهد داشت.

اگر اجاره بهای جدید را قبول نداری تخلیه کن

یکی دیگر از شهروندان تبریزی در گفت و گو با خبرنگار کاف نیوز گفت : ۳ سالی می‌شود که ازدواج کرده‌ام اما متأسفانه در این مدت موفق به خرید یک واحد آپارتمان نشده‌ام و هر سال به دلیل افزایش قیمت اجاره بها مجبور به اسباب کشی می‌شوم.

سعیدی ادامه داد : اکثر مستأجران و صاحب خانه‌ها به هر دلیل ممکن، برای تمدید اجاره به مشاورین املاک مراجعه نمی‌کنند که این خود باعث هرج و مرج در قوانین می‌شود.

وی افزود : اگر از افزایش اجاره بها بگذریم، اکثر صاحب خانه‌ها نیز قیمتی دلخواه خود را به مستأجران پیشنهاد می‌دهند و در صورت عدم موافقت، باید تخلیه کنی.

بازار مسکن دچار رکود شده است

یکی از مشاورین املاک در کلانشهر تبریز در گفت و گو با خبرنگار کاف نیوز گفت : ۲۰ درصد نرخ اجاره بها افزایش یافته است و متأسفانه بسیاری از مستأجران دیگر توان پرداخت هزینه‌ها را ندارند و رفته رفته اجاره‌ها نیز کاهش می‌یابد.

مهدی پور ادامه داد : بازار مسکن دچار رکود شده است و با کاهش اجاره، وضعیت خوبی بر بازار مسکن حاکم نیست.

وی افزود : مستأجران از افزایش ۲۰ درصدی نرخ اجاره بها ناراضی هستند و در اکثر مواقع نیز بین خود، معامله را حل و فصل می‌کنند.

افزایش ۲۰ درصدی نرخ اجاره بها

یکی دیگر از مشاورین املاک در گفت و گو با خبرنگار کاف نیوز گفت : در حال حاضر طبق قانون، نرخ اجاره بها ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است اما کسی این قانون را رعایت نمی‌کند.

مقیمی ادامه داد : متأسفانه درخواست مستأجران برای رهن و اجاره به شدت کاهش یافته است و در بیشتر مواقع تمدید اجاره می‌کنند.

وی افزود : اکثر مستأجران به هنگام تمدید اجاره به بنگاه مراجعه نمی‌کنند و بین خود تمدید می‌کنند؛ در حالی که باید این کار در بنگاه انجام بگیرد اما به دلیل عدم پرداخت هزینه، بین خود حل و فصل می‌کنند.

جدول زیر قیمت‌های نجومی نرخ رهن و اجاره بها را در نقاط مختلف کلانشهر تبریز نشان می‌دهد.

محلهمتراژرهن (تومان)اجاره (تومان)
عباسی120 متر80 میلیون3 میلیون
ولیعصر، اعتصامی150 متر250 میلیون7 میلیون
کوی فردوس140 متر300 میلیون9 میلیون
زعفرانیه120 متر150 میلیون5 میلیون
کوی دانشگاه130 متر150 میلیون4/5 میلیون
حکم آباد120 متر100 میلیون3/5 میلیون
شهرک رشدیه180 متر200 میلیون7 میلیون
کوی نصر110 متر120 میلیون4/5 میلیون
رسالت105 متر90 میلیون4 میلیون
منبع135 متر100 میلیون2/5 میلیون
ارم140 متر160میلیون2 میلیون
ولیعصر، فروغی220 متر350 میلیون12 میلیون
شهرک باغمیشه115 متر150 میلیون4 میلیون

مسکن یکی از مهم‌ترین نیازهایی است که این روزها دچار تورم باورنکردنی و قیمت‌های سر به فلک کشیده شده است و بسیاری از مستأجران را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است اما تا زمانی که تورم بر جامعه حاکم است و آشفتگی در بازار مسکن موج می‌زند، چنین وضعیتی نیز پایدار خواهد بود.