تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 30209
تاریخ : 2 تیر 1401 :: 12:55
حوزه : اقتصادی, برگزیده اخبار
انتظار صنایع فولادی از دولت توسعه زیرساخت های لازم است مدیر عامل شرکت فولاد امیر آذربایجان گفت: با توجه به سرمایه گزاری صورت گرفته از سوی بخش خصوصی انتظار می‌رود دولت هم راستا با توسعه صنعت فولاد در منطقه، توسعه زیر ساختهای لازم از جمله برق، گاز، آب و حمل و نقل را اجرا نماید، از طرف دیگر دولت میتواند در خصوص تکمیل چرخه تامین مواد اولیه در قالب کنسرسیومی که مطرح شده مساعدتهای لازم را داشته باشد.

به گزارش آذرانجمن،

صنعت فولاد آذربایجان‌شرقی، صنعتی جوان است و از یک دهه گذشته با اهتمام بالای بخش خصوصی تعداد واحد های فولادی افزایش یافته است که این قطعا در تبدیل استان به عنوان بزرگ‌ترین قطب تولید این محصول تاثیر خواهد داشت. 
جهش صنعت فولاد آذربایجان شرقی در چند سال اخیر، نقش به سزایی در افزایش صادرات و توسعه اقتصادی این استان نیز داشته است. 
آذربایجان شرقی بعد از صنعت فولاد اصفهان با عمری 50 ساله و صنعت فولاد خوزستان که اغلب واحدهای تولیدی هر دوی این استان ها با جذب سرمایه  دولتی پیشرفت داشته اند، رتبه سوم در تولید فولاد کشور را دارد که 85 درصد این تولیدات نیز توسط بخش خصوصی انجام می شود. 
برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی صنایع فولاد و صنایع فلزی، معادن و ریخته‌گری به میزبانی تبریز نیز قطعا قدم بزرگی در راستای شتاب دهی به امر توسعه این صنعت در استان خواهد داشت، در این راستا به برخی از غرفه های حاضر در نمایشگاه سر زدیم و با مدیر عاملان خبره در بحث فولاد گفتگو کردیم. 

 "علی حضرتی" مدیر عامل شرکت فولاد امیر آذربایجان در گفتگو با خبرنگار نصر به معرفی مجموعه فولاد امیر آذربایجان پرداخت و گفت: در این مجموعه سه شرکت با ماهیت حقوقی مستقل داریم، شرکت فولاد امیر آذربایجان یکی از سه شرکت این مجموعه فولاد بوده و به منظور تولید شمش و بلوم ساختمانی و آلیاژی در حال راه اندازی می‌باشد.
وی ادامه داد: صنایع آذر فولاد امین در زمینه تولید میلگرد های ساختمانی از سایز 8 الی 32 با گرید AII و AIII فعالیت دارد.
حضرتی اضافه کرد: صنایع فولاد امیر آذربایجان با 3 ست کوره القایی 40 تنی و کوره پاتیلی برای آلیاژ سازی و ماشین ریخته گری 4 خط در حال راه اندازی است و نهایتا تا سه ماه آتی به بهره‌برداری می‌رسد.

50 درصد تجهیزات در خود شرکت طراحی ساخت و نصب می شود 
مدیر عامل شرکت فولاد امیر آذربایجان گفت: شرکت آذر ساخت آرتین که در زمینه طراحی، ساخت و مونتاژ ماشین آلات و تجهیزات و سازه های فولادی فعالیت دارد، بیش از 50 درصد تجهیزات صنایع آذر فولاد امین و فولاد امیر آذربایجان در این شرکت طراحی ساخت و نصب شده است.

میزان تولید و سهم واردات و صادرات
وی در ادامه به سهم تولید شرکت و میزان واردات و صادرات پرداخت و گفت: ظرفیت تولید صنایع آذر فولاد امین 300 هزار تن در سال بوده و در حال حاضر همزمان با فروش محصول در بازارهای داخلی از طریق بورس کالا به عراق و ترکیه صادرات داریم، ظرفیت تولید فولاد امیر آذربایجان هم سالیانه 50 هزار تن خواهد بود.

اشتغال زایی مستقيم برای 250 نفر 
وی به تعداد نیرو های فعال مجموعه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد 250 نفر در صنایع آذر فولاد امین، تعداد 150 نفر در فولاد امیر و  100 نفر هم در آذر ساخت آرتین مشغول فعالیت هستند.

اثر تحریم ها بر روی صنعت فولاد 
حضرتی به فعالیت در شرایط تحریمی پرداخت و افزود: عملا شرایط تحریمی هزینه‌های صنعت فولاد را با توجه به دشواری‌هایی ایجاد شده در واردات تجهیزات و کالاهای مصرفی و محدودیت های موجود در صادرات محصول، افزایش داده و مکان حضور مستقیم شرکت‌های صاحب نام و مطرح دنیا که پیشرو این صنعت در سطح دنیا هستند را در کشور کاهش داده است، همچنین ادامه تحریم‌ها، منجر به تشدید مشکلات کشور در ایجاد زیرساخت‌های مناسب جهت توسعه صنایع مرتبط با انرژی شده و این موضوع مشکلات بیشماری از جمله قطعی برق و گاز را برای صنعت فولاد در پی داشته است.

برنامه توسعه شرکت 
مدیر عامل شرکت فولاد امیر آذربایجان به برنامه توسعه این مجموعه اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود قراضه و آهن اسفنجی، هماهنگی‌هایی با همکاران خود در صنعت فولاد داریم، تا بتوانیم بصورت کنسرسیوم در زنجیره تامین مواد اولیه حضور داشته باشیم، همچنین جهت تامین برق مورد نیاز برای فولاد سازی، در حال اخذ مجوز های لازم جهت ایجاد نیروگاه برق می باشیم.

لزوم حل نواقص نمایشگاه بین‌المللی تبریز 
وی در ادامه به نواقص نمایشگاه پرداخت و اظهار داشت: امسال با توجه به پایان کرونا اسقبال خوبی را از سوی همکاران و مراجعه کنندگان داشتیم، از لحاظ نواقص میتوان به تهویه سالن اشاره کرد و در خصوص بهتر شدن نمایشگاه برای سالهای آتی بهتر است نمایشگاه فولاد با نمایشگاه مصالح ساختمانی و نمایشگاه صنعت با توجه به اشتراکات موجود، تجمیع گردد. 

سهم دولت در صنعت فولاد 
حضرتی در پایان به سهم دولت در صنعت فولاد پرداخت و گفت: با توجه به سرمایه گزاری صورت گرفته از سوی بخش خصوصی انتظار می‌رود دولت هم راستا با توسعه صنعت فولاد در منطقه، توسعه زیر ساختهای لازم از جمله برق، گاز، آب و حمل و نقل را اجرا نماید، از طرف دیگر دولت میتواند در خصوص تکمیل چرخه تامین مواد اولیه در قالب کنسرسیومی که مطرح شده مساعدتهای لازم را داشته باشد.
انتهای پیام/