تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 27805
تاریخ : 17 اردیبهشت 1401 :: 17:11
حوزه : اسلایدر, برگزیده اخبار, محیط زیست, گفتگو
مدیرعامل خانه محیط زیست آذربایجان در واکنش موضوع انتقال درختان: باید قدردان درختان شهر باشیم مدیرعامل خانه محیط زیست و توسعه پایدار در واکنش به برخی اظهار نظرها در خصوص انتقال درختان در تبریز گفت: اگر ما آگاهی کافی در خصوص خدماتی که یک درخت در طول شبانه روز به ما ارائه میکند داشته باشیم، بدون شک داوطلبانه، خزان گلها و برگ درختان را با عشق و علاقه جمع خواهیم کرد.

به گزارش آذرانجمن، چند روز پیش برخی از اصناف تبریزی با ارسال ده‌ها ویدیو به آذرانجمن از نارضایتی خود نسبت به ریزش برگ و گل درختان در تبریز گفتند، که البته این اظهار نظرات موجب واکنش مردم و فعالین محیط زیست شد.

احمد رحمانی، مدیرعامل خانه محیط زیست و توسعه پایدار در گفتگو با آذرانجمن در واکنش به برخی اظهارات در خصوص انتقال درختان تبریز گفت: طرح موضوع به این شکل در واقع مصداق بی مهری به طبیعت است و پیشنهاد جایگزینی این درختان ناشی از پائین بودن سواد محیط زیستی این عزیزان میباشد که به نظر میرسد سیستم آموزشی ما در این خصوص کم کاری داشته است. البته این احتمال هم وجود دارد که پیام شهروندان به درستی منتقل نشده باشد که خود این احتمال امیدوار کننده است.

وی افزود: نقش اساسی و حیاتی درختان در زندگی بشری علی الخصوص در حوزه شهری بر کسی پوشیده نیست و فرهنگ ما آذربایجانی‌ها با طبیعت آمیختگی فروانی دارد. بماند که تحولات در سبک زندگی ما در دهه های اخیر این انس و اخوت با طبیعت را دچار تغییراتی کرده است که می‌بایست در با ارتقای سواد محیط زیستی  و باز تعریف ارتباط انسان و طبیعت نسبت به کاهش اثرات سوء آن اقدام کنیم که این وظیفه بر دوش همه ما میباشد و به نظرم  نقش آموزش و پرورش ، صدا وسیما، حوزه رسانه و سازمانهای مردم نهاد در این خصوص بیش از دیگران می‌باشد.

مدیرعامل خانه محیط زیست و توسعه پایدار ادامه داد: معضلات محیط زیستی که در سالهای اخیر با آن مواجه هستیم نشانه بارزی از عدم انطباق فعالیتهای ما با مسائل محیط زیست میباشد که اثرات سوء آن را در آلودگی هوا، ریزگردهای نمکی حاصل از خشکی دریاچه اورمیه، آلودگی های صوتی، گرمایش زمین و دهها مورد دیگر میتوان مشاهده کرد که به نظرمیرسد تمام این موارد به نگرش ما نسبت به طبیعت برمیگردد. معتقدم نگاه ما به طبیعت کاملا ابزاری بوده که این امر باعث وقوع این معضلات شده است. مورد اخیر نیز نمونه ای از این نگاه ابزاری به طبیعت میباشد که ما با فرض آگاهی از نقش درختان در زندگی خود ، نسبت به ریزش گل و برگ درختان در پیاده رو معترض میشویم. در حالیکه سایه ، میوه و زیبایی آنرا همه ما میخواهیم ! این نگاهی ابزاری به درخت است که باید اصلاح شود. ما مجبوریم با طبیعت به مهربانی برخورد کرده و با آن کنار بیائیم وگرنه قهر طبیعت ما را با مشکل مواجه خواهد کرد که دریاچه اورمیه نمونه بارز آن می‌باشد.

این فعال محیط زیستی توضیح داد: البته بسیاری از شهروندان تبریزی به حق، مطالباتی در خصوص وضعیت فضای سبز شهری دارند که یکی از این موارد گونه هایی است که در سطح شهر کاشته میشود. متاسفانه مدیریت فضای سبز شهری در سالهای گذشته در خصوص انتخاب گونه ها دچار اشتباهاتی شده است که در حال حاضر محیط شهری را با مشکلات فرواونی مواجه کرده است کاشت گونه های وارداتی بجای گونه های بومی که در برخی موارد گونه مهاجم نیز بوده اند نمونه ای از تصمیمات نادرست می‌باشد که اثرات آن در معابر شهری ملموس است، متاسفانه وضعیت فضای سبز شهر تبریز شرایط مطلوبی ندارد و به نظر میرسد خروج از این شرایط نیاز به مطالبه گری موثرتری است که این امر به میزان اطلاعات ما از موضوعات محیط زیستی بستگی دارد.

احمد رحمانی تاکید کرد: ما باید حس دیگر خواهی خود را تقویت کنیم، این دیگران میتواند انسانها ، طبیعت و حیوانات باشند و به نظر می رسد اگر ما آگاهی کافی در خصوص خدماتی که یک درخت در طول شبانه روز به ما ارائه میکند داشته باشیم بدون شک داوطلبانه، خزان گلها و برگ درختان را با عشق و علاقه جمع خواهیم کرد و دربرابر هر بی مهری نسبت به آنها واکنش نشان خواهیم داشت.  قدردان طبیعت و درختان باشیم تا مورد بی مهری طبیعت قرار نگیریم.

انتهای پیام/