تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 26388
تاریخ : 17 فروردین 1401 :: 13:00
حوزه : اجتماعی, برگزیده اخبار
۹۸ درصد اراضی ملی در آذربایجان شرقی سنددار شدند رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از سنددار شدن ۹۸ درصد اراضی ملی استان و رتبه نخست آذربایجان شرقی از این نظر در کشور خبر داد و گفت: صدور سند برای این اراضی از تعرض به آن‌ها جلوگیری کرده است.

به گزارش اذرانجمن،اکبر فتحی عصر سه شنبه در جلسه قرارگاه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی استان، با اشاره به اهمیت اراضی کشاورزی و تولید انواع محصولات در این اراضی، گفت: برنامه مهم دکتر ساداتی نژاد، وزیر محترم جهادکشاورزی در دولت سیزدهم، سند دار کردن اراضی کشاورزی برای دو هدف مشخص بوده است. بر این اساس هرچقدر اراضی کشاورزی سنددار شوند، می‌توان بیشتر از تغییر کاربری غیرمجاز جلوگیری کرد و از طرفی وجود سند کشاورزی برای کشاورزان موجب احساس قدرت می‌شود که با این دیدگاه‌ها وزیر جهادکشاورزی، تمامی انرژی خود را صرف سند دار کردن کلیه اراضی کشاورزی کشور کرده است.

وی ادامه داد: پیش از طرح سند دار کردن اراضی کشاورزی، کارگروهی به استناد ماده ۵۴ قانون رفع مانع تولید، جهت رفع تداخل پلاکات ثبتی با حضور اداره کل‌ثبت اسناد، اقتصاد و دارایی، منابع طبیعی، امور اراضی و رئیس و کارشناس منتخب سازمان جهادکشاورزی در استان تشکیل یافته که تداخل فی مابین اراضی ملی و شخصی و اداره منابع طبیعی و کشاورزی شهرستانی را شناسایی می‌کنند.

وی گفت: قبلا مراجع قضایی در راستای رفع تداخل اراضی ملی و شخصی، زمان بسیاری از کار خود را اختصاص می‌دادند اما با تشکیل این کارگروه، کمیته‌های شهرستانی قراردادهایی را با شرکت‌های خصوصی به استناد قانون منعقد می‌کنند و با مشخص کردن نقشه مکان‌ها، تفسیر و تطبیق عکس‌های هوایی امروز با عکس‌های دهه ۴۰ و ۵۰ را انجام بگیرد. 

وی با بیان این‌که اکنون با اجرای طرح جامع حدنگاری و صدور اسناد مالکیت کشاورزی، دولت و مردم می‌توانند به صورت رسمی صاحب اراضی خود شوند، افزود: با تلاش بی وقفه دادگستری و کارشناسان مربوطه، کارنامه موفقی در حوزه صدور سند اراضی ملی استان در کشور  رقم زده شده و به خصوص اداره کل منابع طبیعی و ثبت اسناد استان زحمات بالایی در این راستا کشیده‌اند.

وی با اشاره به مشکلات صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی، خاطرنشان کرد: صدور اسناد در این حوزه، تقاضا محور بوده و بایستی خود کشاورزان نسبت به آن اقدام کنند و خودشان رغبت به این امر داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: فرایند اخذ سند اراضی کشاورزی در گذشته یک فرایند پیچیده بود و قوانینی چون قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، موجب می‌شد تا برای اراضی که مساحتشان به حد نصاب نمی‌رسید، سند صادر نشود اما اکنون در قانون جامع حدنگار، تمامی اراضی قابلیت اخذ سند دارند.

وی با اشاره به اهتمام وزارت جهادکشاورزی و کشور برای راه اندازی قرارگاه صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی، تاکید کرد: برای اجرای این قانون می‌توان یک شهرستان را به صورت پایلوت در استان انتخاب و تمامی اراضی کشاورزی آن را سنددار کرد.

صدور سند برای ۱۷ هزار و ۹۷۵ هکتار اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار کرد: برای ۲۵ هزار و ۷۹۰ قطعه زمین با مساحت ۱۷ هزار و ۹۷۵ هکتار اراضی کشاورزی استان در سال ۱۴۰۰ سند صادر شده و از این نظر دارای رتبه نخست کشور هستیم.

داداش نصیری اظهار کرد: تفاهم نامه منعقد شده فی مابین سازمان ثبت اسناد و املاک و وزارت جهادکشاورزی در سال ۹۹، دو پیش زمینه اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید و رفع تداخل پلاک‌های ثبتی و صدور کاداست و اسناد اراضی کشاورزی دارد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به وجود تداخلات بین اراضی ملی و کشاورزی در استان، افزود: کل مساحت استان بالغ بر ۴ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۷۷۸ هکتار با تعداد کل ۳۰۹۰ روستا یا پلاک است. 

وی ادامه داد: تداخل تعداد ۱۲۳۴ پلاک‌ در استان شناسایی شده و برای ۹۹۱ پلاک، قرارداد رفع تداخل منعقد شده است. تاکنون تداخل ۵۴۷ پلاک رفع و برای ۴۴۴ پلاک نیز در دست اقدام است و در مجموع نیز قرار است که امسال برای ۲۴۳ پلاک باقیمانده قرارداد معنعقد شود.

نصیری در خصوص اجرای طرح کاداست در استان نیز گفت: کل مساحت اراضی کشاورزی استان به ۱ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۱۲۰ هکتار می‌رسد. از مجموع پلاک‌های استان برای ۷۹۰ پلاک قرارداد کاداست بسته شده و تاکنون در ۲۹۱ پلاک به مساحت ۴۸۰ هزار هکتار کاداست انجام گرفته است.

وی افزود: برای ۴۵۵ هزار و ۲۴۹ هکتار اراضی نیز نقشه تهیه شده، ۲۵۶ هزار و ۸۳۱ هکتار توسط سازمان نقشه برداری تایید شده و ۱۹۸ هزار و ۴۱۸ هکتار نیز در دست تایید است.

وی با بیان این‌که هنوز یک‌ میلیون از اراضی کشاورزی استان، کاداست نشده‌اند، ادامه داد: سازمان امور اراضی، اعتبار اجرای کاداست در ۱۶۷ هزار هکتار مساحت اراضی در سال ۱۴۰۱ را داده که با این روال، شش سال طول می‌کشد تا کاداست برای تمامی اراضی کشاورزی استان اجرایی شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: با توجه به مفاد تفاهم نامه بین وزارت کشور و جهاد کشاورزی، بایستی استانداران و فرمانداران در بحث تامین اعتبار و تهیه تجهیزات ضروری به ما کمک کنند و در صورت تخصیص اعتبار از سوی استانداری، می‌توانیم طرح کاداست اراضی استان را در طول سه سال به اتمام برسانیم.

وی در خصوص نحوه صدور اسناد اراضی کشاورزی نیز تشریح کرد: اگر زارع صاحب زمین، فوت نکرده و زنده باشد، به تعداد هر قطعه زمینی که دارد سند ششدانگ صادر می‌شود. اگر صاحب زمین فوت کرده باشد، در صورت داشتن تقسیم نامه، به نسبت موجود در تقسیم نامه به اسم وراث سند صادر شده و اگر تقسیم نامه ندارند به تعداد قطعات به نسبت وراث سند مشاعی می‌دهیم.

وی افزود: اگر زارع، زمین خود را فروخته باشد، در صورت داشتن سند رسمی، سند شش دانگ به اسم خریدار صادر می‌شود و اگر قولنامه‌ای باشد بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و  ساختمان‌های فاقد سند رسمی، سند می‌دهیم.

انتهای پیام/