تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 19928
تاریخ : 26 آبان 1400 :: 18:48
حوزه : اجتماعی, اسلایدر, برگزیده اخبار, گزارش
۲۶ آبان روز جهانی نوزادان نارس؛ ۱۲ درصد نوزادان کشور نارس‌ هستند نوزادان نارس قبل از تمام شدن دوره بارداری مادر به دنیا می آیند و ابتلا به بیماری های ژنتیکی و بروز برخی ناهنجاری های حاد جسمی و ذهنی در حین تولد، از جمله عوامل مهمی است که موجب می شود این نوزادان تازه متولد شده به بخش مراقبت های ویژه نوزادان یا همان «NICU» منتقل شوند.

گروه اجتماعی آذرانجمن/غلامرضا سبحانی: طی گفتگویی که با سرکار خانم سارا قاسمی مادر نوزاد نارس آروشا فرزانه داشتیم ایشان اظهار داشتند که نوزادشان به علت افزایش فشار خون مادر،در سن 28 هفته بارداری با وزن 900 گرم به صورت غافلگیرانه در بهمن ماه سال 94 در بیمارستان خصوصی تخت جمشید کرج متولد شده و طی دو ماه بستری در بیمارستان خصوصی، متحمل هزینه های گزافی حدود شبی 2 میلیون تومان در سال 94 شدند. در حال حاضر آروشا فرزانه 6 ساله در مقطع پیش دبستانی در کنار کودکانی که به موقع متولد شده اند مشغول به تحصیل می باشد.


والدین به سختی می توانند نوزادشان را در بخش دولتی بستری کنند و بسیاری از آنها به ناچار مجبور می شوند که نوزادشان را در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های خصوصی بستری کنند. هزینه بستری نوزادان تازه متولد شده در بخش مراقبت های ویژه بخش خصوصی هم به حدی بالاست که از توان مالی بسیاری از خانواده های ایرانی خارج است.

نوزادانی با وزنی معمولا کمتر از دو کیلوگرم، نوزادان نارسی که قبل از تمام شدن دوره بارداری مادر به دنیا می آیند و ابتلا به بیماری های ژنتیکی و بروز برخی ناهنجاری های حاد جسمی و ذهنی در حین تولد، از جمله عوامل مهمی است که موجب می شود نوزاد تازه متولد شده به بخش مراقبت های ویژه نوزادان یا همان «NICU» منتقل شود.

این نوزادان نارس برای این که شانس زنده ماندن داشته باشند، باید به محض تولد در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند تا با کمک دستگاه انکوباتور که شبیه رحم مادر عمل می کند، فرآیند اکسیژن رسانی، گرما و رطوبت بخشی و محافظت از نوزاد در برابر عوامل عفونی اعمال شود. اما مشکل از جایی شروع می شود که معمولا اغلب خانواده ها برای پیدا کردن تخت مراقبت های ویژه نوزادان در بخش دولتی مجبور می شوند به بیمارستان خصوصی مراجعه کنند
برخی خانواده ها برای یک شب بستری نوزادشان در NICU بخش خصوصی، هر شبانه روز 7 میلیون تومان پرداخت کنند.

باز آنجا هم که یک نوزاد نارس تا زمانی که به رشد طبیعی برسد، احتمال دارد حتی بیش از 2 ماه هم در بخش مراقبت های ویژه بستری باشد، بنابراین می بینیم که تا زمان مرخص شدن نوزاد از بیمارستان، والدین نوزاد باید پول هنگفتی را به پای درمان نوزاد تازه متولد شده پرداخت کنند که پرداخت این رقم های میلیونی برای بسیاری از والدین، جز با قرض گرفتن از دیگران یا فروختن سرمایه های اولیه زندگی، امکان پذیر نیست.


کمبود تخت های NICU در بخش دولتی باعث شده است که بسیاری از خانواده ها با درآمد پایین و متوسط هم مجبور باشند به بخش خصوصی مراجعه کنند. در حقیقت، مراجعه بسیاری از خانواده ها برای بستری شدن نوزادشان در بخش مراقبت های ویژه، از سر دارندگی و شکم سیری نیست، بلکه خیلی از آنها چاره ای جز این کار برای نجات جان فرزندشان ندارند.

در این وضع انتظار می رود که وزارت بهداشت به کمبود تعداد تخت های NICU در بخش دولتی توجه بیشتری داشته باشد تا دست کم دیگر هیچ نوزادی به دلیل بی پولی والدینش از دنیا نرود.

انتهای پیام/