تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 16326
تاریخ : 13 خرداد 1400 :: 15:58
حوزه : اجتماعی, برگزیده اخبار
پارک حیدربابا، از آتش سودجویان تا تکه‌ای از باغ‌شهر باغ‌شهر تاریخی تبریز در طول دهه‌های گذشته، دستخوش تغییرات زیادی در بافت باغی مناطق شده و بسیاری از باغات قدیمی تبریز امروز تبدیل به ساختمان‌های چندطبقه با کاربری‌های تجاری، خدماتی و رفاهی شده است. شاید یکی از دلایل کاهش سرانه فضای سبز تبریز، تغییر کاربری این باغات و بی مسئولیتی برخی از شهروندان در قبل مسائل زیست محیطی شهر باشد.

گروه اجتماعی آذرانجمن: جهانبخش احمدیان؛ احیای باغ‌شهر تاریخی تبریز که متأسفانه در دوره‌های قبلی مدیریت شهری مورد غفلت واقع شده  و بخش عظیمی از باغات تبریز کهن تبدیل به ساختمان‌های چند مرتبه شده است، در دوره فعلی شهرداری تبریز مورد توجه قرار گرفته است که ماحصل آن افتتاح ۴۴ پارک محلی و منطقه‌ای و افزایش ۴۲۸ هکتاری فضای سبز شهری است.

مهمترین موضوع در احیای باغ‌شهر تبریز، تمرکز زدایی و محله‌محوری کردن خدمات است؛ به طوری که شهرداری تبریز عمده تمرکز خود در موضوع فضای سبز را مناطق کم‌برخوردار شهر و نقاطی قرار داده است که تراکم جمعیتی بالا و فضای سبز کمتری دارند.

تغییر کاربری فضای سبز به فضاهای مسکونی و تجاری و خدماتی، در دوره‌های گذشته مدیریت شهری تبریز کم و بیش رخ داده و یا با نابودی برخی از درختان و فضای سبز شهری مسئولین را را قبال عمل انجام شده قرار می دادند و مجوز تغییر کاربری فضای سبز را اخذ می کردند.

در دوره فعلی مدیریت شهری تبریز،   این اقدامات با سد محکم شهرداری روبرو شده، حتی با تخریب و آتش زدن درختان باغات تبریز نیز نتوانستند به نیات سوء و ضد محیط زیستی خود دست یابند. عده‌ای با خیال خام خود می‌خواستند با آتش‌زدن درختان و باغات قدیمی تبریز، شهرداری تبریز را مجبور به تغییر کاربری این راضای کنند، ولی سیاست شهرداری تبریز احیای این درختان بود.

شهردار تبریز با تاکید براین‌که کاربری هیچ زمین و باغ شهری با آتش زدن به هیچ وجه تغییر نمی‌کند، می‌گوید: براساس سیاستی که در پیش گرفته‌ایم، هیچ فضای سبزی در شهر، حتی زمین‌هایی که دچار آتش سوزی می‌شوند به هیچ وجه تغییر کاربری داده نمی‌شوند

ایرج شهین باهر  اضافه می‌کند: آتش سوزی‌ها می‌تواند توسط افرادی که در این زمین‌ها اتراق می‌کنند، رخ دهد و همچنین چنین ذهنیتی نیز وجود دارد که برخی افراد به طور عمدی زمین‌ها را آتش می‌زنند؛ در هر حالت ممکن، با خشک کردن باغات و مزارع داخل شهری تغییر کاربری انجام نمی‌شود.

‌ او ادامه می‌دهد: پارک حیدربابا به مساحت ۹۲۸۶ متر مربع با هزینه تملک و اجرا ۲۵۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به عنوان یک پروژه خدماتی شهرداری تبریز به بهره برداری رسید؛ پارک حیدربابا چهل و پنجمین پارکی است که در دوره مدیریت فعلی شهرداری تبریز و در محل همان درختانی که بنا بر هر دلایلی آتش گرفته بودند، احداث شده است.

به گفته شهین باهر، با بهره‌برداری از پارک حیدربابا، طرح توسعه آن نیز با تملک باغات همجوار و ادغام آن با این پارک در دستور کار شهرداری قرار دارد که نقش مؤثری در افزایش سرانه فضای سبز و توسعه فضاهای رفاهی و تفریحی شهروندان که لازمه یک شهر زیست‌پذیر است، خواهد داشت.

دسترسی آسان و تسهیل حضور شهروندان در فضاهای تفریحی و رفاهی، سیاست مدیریت شهری در توسعه فضای سبز بخصوص در مناطق کم‌برخوردار است.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این باره می‌گوید: سیاست‌گذاری ما در این دوره شورا این بود که شهروندان تبریزی با فاصله ۵۰۰ متر از خانه‌شان به پارک‌های محله‌ای و اماکن ورزشی دسترسی داشته باشند که شهرداری قدم‌های خوبی در ۴ سال گذشته در این مسیر برداشته است.

شهرام دبیری تآکید می‌کند: هدف اصلی مدیریت شهری رضایتمندی شهروندان و افزایش مشارکت در اداره شهر است و تبریز شهر بزرگی است و انسان‌های بزرگی  با رشد در بستر این شهر قدم‌های بزرگی در پیشرفت و سربلندی کشور برداشته‌اند.

  سخنگوی شورای اسلامی شهر نیز در این باره معتقد است: متاسفانه احیای باغ شهر تاریخی تبریز در دوره های گذشته مورد غفلت واقع شده بود که در دوره فعلی شورای شهر و مدیریت شهرداری توانستیم با احداث ۴۵ پارک گامی در راستای احیای باغ شهر برداریم.

 کریم صادقزاده اضافه می‌کند: متاسفانه احیای باغ شهر تاریخی تبریز در دوره های گذشته مورد غفلت واقع شده بود که در دوره فعلی شورای شهر و مدیریت شهرداری توانستیم با احداث ۴۵ پارک گامی در راستای احیای باغ شهر برداریم.

 او می‌افزاید: این پارک با مساحت تقریبی ۱۰ هزار مترمربع، ‌ بخشی از تلاش های شهرداری برای تمرکز زادیی و محله محوری کردن خدمات است؛ به طوری که شهرداری تبریز عمده تمرکز خود در موضوع فضای سبز را، مناطق کم‌برخوردار شهر و نقاطی قرار داده است که تراکم جمعیتی بالا و فضای سبز کمتری دارند.

از جمله اقدامات صورت گرفته در این پارک محله‌ای می توان به دو هزار مترمربع کفپوش، ۲۵۰ تن آسفالت‌ریزی، ۴۵۰ متر مسیر دوچرخه‌سواری، ۱۶۵ مترمربع زمین بسکتبال، ۱۴۰ مترمربع زمین هفت‌سنگ، شش چشمه سرویس بهداشتی، و دو میز شطرنج اشاره کرد. همچنین، ۳۱۷ اصله نهال، پنج هزار بوته درختچه، شش هزار و ۹  گلدان گلگاری و دو هزار ۹۰۰ مترمربع چمن‌کاری، در راستای توسعه فضای سبز منطقه کاشته شده است.

در کنار توسعه فضای سبز پایدار شهری، تجهیز پارک‌های محله‌ای به دستگاه‌های ورزشی و احداث زمین‌های ورزشی، تفریحی، آلاچیق در مناطق کم‌برخوردار برای بهره‌مندی تمام اقشار منطقه، از اقدامات ارزشمند دیگری است که باید از همه عزیزان پرتلاشمان در  مجموعه شهرداری تبریز قدردانی کرد.

انتهای پیام/