تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 15883
تاریخ : 9 اردیبهشت 1400 :: 17:50
حوزه : اسلایدر, اقتصادی, برگزیده اخبار, ویژه, گفتگو
آرش ريحانى نيا در گفتگو با آذرانجمن مطرح کرد؛ سهم ناچيز آذربايجان شرقى از كل ميزان مصرف برق صنعتى کشور فعال صنعت برق استان گفت: در صورت توجهات و حمايت های مسئولين از كارخانجات بزرگ توليد تجهيزات برقى در استان قادر خواهیم بود که نه تنها كل نياز كشور را در خصوص تجهيزات برقى رفع كنيم، بلكه مى توانيم سهم بسيار بزرگى در بازار برق منطقه قفقاز داشته باشيم.


به گزارش آذرانجمن، از نظر اقتصادی، برق کالایی است که قابلیت خرید، فروش و معامله دارد. بازار برق سیستمی است برای خرید و فروش برق به صورت عرضه و تقاضا که به منظور تعیین قیمت برق برپا می‌شود. در ساختار جدید صنعت برق، بر خلاف ساختار قدیم آن که مدیریت تولید، توزیع و انتقال، مدیریتی واحد بود، سیستم‌های نامبرده به صورت مستقل عمل می‌کنند. در این میان بازار برق به عنوان واسطی بین سیستم‌های مذکور عمل خواهد کرد و ساختار اقتصادی صنعت برق را به چهار بخش عمده‌فروش، ترانزیت، خرید عمده و خرده‌فروش تقسیم می‌نماید.

کارشناسان حوزه برق با اشاره به اینکه سهم آذربایجان شرقی از تولید برق ویژه، پایین و حدود ۲.۴ درصد است،  امیدوارند که این سهم با سرمایه گذاری های آینده در این حوزه راهبردی افزایش یابد؛ آنان به ویژه با اشاره به محدودیت های واگذاری برق در شهرک ها و مناطق صنعتی آذربایجان شرقی، بر لزوم توجه بیشتر وزارت نیروی برای رفع این مشکل در راستای توزیع عادلانه انرژی در سراسر کشور تاکید دارند.

آرش ريحانى نيا، فعال صنعت برق در گفتگو با آذرانجمن در مورد وضعیت صنعت برق استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: استان آذربايجان شرقى تنها استان در كشور است كه با دو جمهورى مستقل و يك جمهورى خودمختار مرز زمينى دارد همچنين اين استان از طريق استان همجوار خود با دو كشور ديگر ميز ارتباط دارد و به واسطه طى مسير كوتاهى مى توان به بازارهايى همچون بازار كشور روسيه، گرجستان و درياى سياه ارتباط داشت. اين مزيتها را در كمتر منطقه اى در خاورميانه مى توان يافت.

وی افزود: صنعت از گذشته هاى بسيار دور در شهر تبريز وجود داشته كه البته صنعتگرى سنتى بوده همچنين در دوره مدرن نيز اين شهر همواره از پيشروان صنعت در كشورمان بوده اما متاسفانه طى سال هاى گذشته سرعت رشد و توسعه در استان نسبت به استانهاى ديگر كشور كند شده است.

فعال صنعت برق استان اشاره کرد: به جرات می توان گفت كه امكان توليد كليه تجهيزات برقى در استان وجود دارد كارخانجات بزرگى در استان در حال فعاليت هستند كه در پروژه هاى ملى و بين المللى مشاركت دارند. امروزه تجهيزاتى مثل انواع كابل، دكل هاى انتقال، تابلوبرق، تجهيزات روشنايى، تجهيزات اعلام حريق، اندازه گيرى، باسداكت، تجهيزات برق صنعتى، ترانس، پمپ و الكترو موتور با كيفيت بسيار بالا و در سطح استانداردهاى بين المللى در استان توليد مى شود و امكان تامين داخلى اين تجهيزات براى تمامى پروژه هاى منطقه را از استان آذربايجان شرقى داريم.

آرش ريحانى نيا، در خصوص مشكلات عمده صنعت برق استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: اگر كمى آمار و ارقام را مطالعه كنيم به وضوح در مى يابيم كه صنعت استان در مقايسه با استانهاى ديگر صنعتى كشور در حال عقب ماندن است در بررسى اشتغال زايى حوزه صنعت متوجه مى شويم كه ٣٧درصد سهم صنعت در اشتغال زايى استان است اين در حالى است كه اين رقم در استان اصفهان ٤٠.٣، در استان البرز ٤٤و در استان مركزى ٤٠ درصد است هم چنين در بررسى ميزان مصرف برق صنعتى كه يكى از عوامل كنترلى در توسعه صنايع خصوصا صنايع بزرگ فعال است به اين نتيجه مى رسيم كه استان آذربايجان شرقى در مقايسه با استانهاى صنعتى ديگر کشور سهم بسيار ناچيزى از كل ميزان مصرف برق صنعتى را به خود اختصاص داده است.

ريحانى نيا خاطرنشان کرد: یكى از دلايل اين امر در صنعت برق استان عدم توجه ارگان هاى دولتى در استان به بحث فراهم نمودن امكان و زيرساخت هاى لازم براى صادرات تجهيزات برقى توليدى در استان به كشورهاى همسايه است، همچنين براى افزايش توليد اين تجهيزات بايد بيش از پيش در خصوص استفاده از توان بومى در حوزه صنعت خصوصا صنعت برق در پروژه هاى استانى و هم چنين شمالغرب كشور جديت ورزيد كه اين امرهم مستلزم توجه بيشتر مسئولين استان و هم دقت بيشتر كارشناسان، متخصصان و مهندسين برق شاغل در پروژه ها و در كنار آن تشويق به استفاده از توليدات با كيفيت و باعمركارى بالا و استانداردسازى تجهيزات توليدى مطابق با استانداردهاى روز بين المللى است هم چنين تسريع در اجراى بعضى پروژه ها در استان مى تواند تاثير بسزايى در تقويت زيرساخت ها داشته باشد.

فعال صنعت برق استان، در پایان اضافه کرد: ضمن تشكر و قدر دانى از تمامى فعالين حوزه رسانه در كشور عزيزمان از طرف فعالين در حوزه صنعت برق استان مى گويم كه ما قادريم نه تنها كل نياز كشور را در خصوص تجهيزات برقى رفع كنيم بلكه مى توانيم سهم بسيار بزرگى در بازار برق منطقه قفقاز داشته باشيم رسیدن به هدف تنها نياز به توجهات بيشتر،حمايت و هماهنگى بيشتر مسئولين محترم از كارخانجات بزرگ توليد تجهيزات برقى در استان را دارد.

انتهای پیام/