تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
شماره : 14765
تاریخ : 30 بهمن 1399 :: 15:45
حوزه : اجتماعی, اسلایدر, برگزیده اخبار, ویژه, گزارش
گزارشی از وضعیت اینترنت در استان آذربایجان شرقی؛ تجهیز روستاهای بیش از 20 خانوار آذربایجان شرقی به اینترنت پرسرعت تا پایان دولت مدیرکل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی گفت: کیفیت اینترنت در استان در سطح کشور قابل قبول بوده و در زمینه کیفیت اینترنت همراه نسل سوم و چهارم استان ما رتبه چهارم کشوری را دارد.

گروه اجتماعی آذرانجمن: در جهان امروز، وابستگی ما به اینترنت هر روز بیشتر می‌شود. از تحقیقات درسی، چت و صحبت با دوستان یا تماشای فیلم و ویدئو تا انجام امور روزمره مانند پرداخت قبوض و صورت‌حساب‌ها، دورکاری یا حتی برگزاری کنفرانس ها به اینترنت وابسته هستیم. قبل از شروع اپیدمی کرونا، اینترنت در کشور شاید نیازی اصلی برای عموم کاربران محسوب نمی‌شد و به جز مشاغلی که ارتباط مستقیم با شبکه‌ی اینترنت داشتند، بیشتر کاربران، به‌ویژه کاربران خانگی، احساس نیاز چندانی به سرعت اینترنت نمی‌کردند. اما از حدود یک سال پیش که حتی آموزش نیز مجازی و اینترنتی شد، این مشکل همچون آتش زیر خاکستر گُر گرفت و بسیاری از کاربران و حتی مشاغل را دچار مشکل کرد. منابع معتبر از سقوط ۴ پله‌ای سرعت اینترنت و رتبه‌ی ۸۸ ایران در سال ۲۰۲۰ در این زمینه خبر می‌دهند و این در حالی است که عموم مردم به خاطر وضعیت ناشی از ایپدمی ویروس کرونا مجبور هستند برای پیشگیری از این بیماری، خریدهای روزانۀ خود را نیز به اجبار از طریق اینترنت انجام می دهند. این در حالیست که طبق گزارش‌های جهانی، رتبه‌ ایران در حوزۀ سرعت اینترنت از کشورهایی چون گواتمالا و گینه‌نو نیز پایین‌تر است. از طرفی بالا رفتن تعرفه‌های اینترنت‌های همراه و وای‌فای نیز باعث نارضایتی کاربران شده است. چرا که با توجه به آموزش مجازی، این روزها اینترنت پرسرعت، نیاز ضروری تمام خانواده‌ها محسوب می‌شود و گرانی اینترنت در کنار تورم کمرشکن، بار اضافه‌تری بر دوش خانوارها می‌گذارد. به این مشکلات ایرادهای ریزودرشت شبکۀ آموزشی شاد را نیز اضافه کنید که قرار بود دست‌کم اینترنت آن رایگان شود که آن هم به طور کامل محقق نشد. به گزارش آذرانجمن، بررسی نمودار های شش ماهه وضعیت کیفیت اینترنت در استان‌ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشان می دهد که رتبه آذربایجان شرقی در برخی شاخص‌های اینترنت وضعیت مناسبی ندارد و قدر مسلم چنین جایگاهی برای استانی که یکی از مهم‌ترین مراکز دانشگاهی کشور بوده و بالاترین حجم تولیدات داخلی را دارد، دارای فعالیت گسترده در حوزۀ صادرات بوده و از طریق چند مرز با کشورهای همسایه در ارتباط است، قابل تصور و قابل قبول نیست. بخشی از مطالب و ویدئو های ارسالی به پایگاه خبری آذرانجمن در خصوص مشکلات اینترنت در شهرستان ها و روستاهای استان آذربایجان شرقی را با شما در میان می گذاریم: یکی از کاربران اینترنت خانگی در خصوص سرعت اینترنت در ایام کرونا می‌گوید: بنده ساکن شهرک ولی امر تبریز هستم و دوتا فرزندمحصل دارم پشت کنکور هستند حدودا سه ماهه اینترنت ما اصلا کار نمیکند نه وای فای نه اینترنت همراه، ما دیگر نمیدونیم باید کجا اقدام کنیم و جواب بگیریم. مخاطب دیگری عنوان می کند: بنده ازطرف اهالی رشدیه شهرک ولی امر ازشما تقاضا دارم مشکل اینترنت این منطقه رو به گوش مسئولان برسونید بچه های ما اصلا نمیتونن به برنامه شاد وصل بشوند نه دسترسی به وای فای داریم نه اینترنت همراه مخاطب دیگری مطرح کرد: دانش آموزان روستای کاروانسرا بخش دندی در ‎برای دسترسی به اینترنت و استفاده از شبکه آموزش مجازی شاد، مجبور هستند در میان برف به اطراف روستا بروند.

کیفیت اینترنت در آذربایجان شرقی قابل قبول است

محمد فرزاد، مدیرکل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی در رابطه با وضعیت سرعت اینترنت در استان آذربایجان شرقی در مصاحبه با خبرنگار آذرانجمن عنوان کرد: برای بررسی و سنجش کیفیت اینترنت شاخص های زیادی وجود دارد. در بحث کیفیت اینترنت دو شاخص خیلی مهم به نام های شاخص کیفیت خدمات و شاخص تجربه وجود دارد که بر این اساس کیفیت اینترنت در استان در سطح کشور جزو کیفیت های قابل قبول است و در زمینه کیفیت اینترنت همراه نسل سوم و چهارم استان ما رتبه چهارم کشوری را دارد. ولی در بحث ضریب نفوذ اینترنت همراه، بنا به سلیقه و فرهنگ اقتصادی حاکم بر منطقه مردم استان آذربایجان شرقی تمایل زیادی به‌خرید بسته ندارند و مایحتاج اینترنتی خود را از طریق روشهایی نظیر ای ADSL مرتفع می‌کنند. مدیرکل اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی وی افزود: در طول یک سال اخیر در استان پهنای باند اینترنت بین الملل از 510 گیگابیت بر ثانیه به 740 گیگابیت بر ثانیه رسیده است. محمد فرزاد، آخرین وضعیت پیشرفت پروژه هوشمندسازی مدارس در استان را تشریح کرد: به دلیل شیوع بیماری کرونا و لزوم برگزاری کلاس های مدارس روستایی و شهری در استان بصورت مجازی، اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مدت تمام تلاش خود را برای بهره مند سازی مدارس از اینترنت و اتصال مدارس استان به شبکه ملی اطلاعات بکار گرفته است و با تلاش و برنامه ریزی های مناسب خوشبختانه تا هم اکنون بیش از 80 درصد مدارس استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند. در راستای انجام این پروژه 2243 مدرسه روستایی و 1559 مدرسه شهری به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند. مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اهداف این سازمان در توسعه زیرساخت های ارتباطی در استان بیان کرد: یکی از مهم ترین اهداف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه زیرساخت های ارتباطی در همه نقاط کشور و به خصوص در روستاها است. هم اکنون با احداث و بهره برداری از سایت های جدید همراه در سال اخیر  1930 روستا از 2020 روستای بالای 20 خانوار در استان از تکنولوژی شبکه تلفن همراه بهره مند شده اند. و برنامه ریزی ما در راستا است که تا پایان دولت تمام روستاهای بالای ٢۰ خانوار استان به اینترنت پرسرعت مجهز شوند. انتهای پیام/